Lunch, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Kookvideo: Krokant maisbrood met heerlijke toppings || Hoe maak je een avocado roos?

Krokant brood uit de broodbakmachine!

Sinds ik ambassadeur ben van Panasonic ben ik de trotse bezitter van een broodbakmachine. Ik gebruik hem regelmatig voor o.a. het maken van pizzadeeg, jam, pastadeeg en uiteraard ook voor het bakken van brood.  

Het brood dat mijn eerste broodbakmachine bakt is echt heel lekker, begrijp me niet verkeerd, maar toen ik hoorde dat er een nieuwe broodbakmachine op de markt zou komen die brood kan bakken met een krokante korst was ik daar toch wel heel benieuwd naar! Nu ben ik bevoorrecht deze uit te mogen proberen, hoe tof!

Eerlijk, ik was best sceptisch, want ik heb inmiddels heel wat broden gebakken met mijn ‘oude’ broodbakmachine en die korst was, tja.. gewoon echt niet krokant. Maar ik kan je vertellen en zelfs laten horen dat het met de nieuwe Croustina zeker wel echt krokant wordt! Check de video hieronder om het te zien/horen! 

Ik laat je trouwens ook zien hoe je zo’n mooie avocado roos maakt en hoe makkelijk het is om zelf (in dit geval) bietenhumus te maken. Laat de bieten weg en je hebt gewone humus, voeg wat zongedroogde tomaatjes toe en je hebt weer een hele andere smaak. Je kan er alle kanten mee op!

Dit heb je nodig

voor het brood

 • 400 gram kant en klaar broodbakmeel mais
 • 240 ml water

voor de bietenhumus

 • 2 gekookte bieten
 • 400 gram kikkererwten uit pot
 • 2 el tahin
 • 2 el citroensap
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl komijn
 • Olie
 • Peper en zout naar smaak

voor de toppings 

 • 1/2 avocado
 • 3-4 el hüttenkäse
 • 3 plakjes komkommer
 • Zwart sesamzaad
 • 3 aardbeien 
 • Verse basilicum
 • 1 vijg
 • 4 walnoten
 • 1 tl honing
 • Kiemgroenten
 • 1 radijs

Bereiding

 • Doe het meel en water in het bakblik waar de kneedhaak al in zit. Zet het bakblik in de broodbakmachine en selecteer menu 1.  Kies je ervoor de broodbakmachine s’ nachts al te laten starten met bakken, stel dan de juiste tijd in en druk op start. Laat het brood volledig afkoelen op een rooster.
 • Maak ondertussen de bietenhumus door de ingrediënten in de foodprocessor fijn te malen tot een romige humus. Voeg wat olie toe als de humus te droog is.
 • Snijd de aardbeien en radijs in plakjes en de vijg in kwarten. Snijd de halve avocado in de breedte in, zorg dat het hele dunne plakjes worden en vorm er een roos van. 
 • Snijd 4 boterhammen van het brood. Besmeer er 2 met de Hüttenkäse, 1 met bietenhumus en de laatste met wat boter.
 • Plaats de avocadoroos op 1 van de boterhammen met Hüttenkäse, leg de plakjes komkommer erbij en strooi en wat sesamzaad, peper en zout over. Leg de plakjes radijs op de boterham met bietenhumus en maak af met de kiemgroenten. 
 • Beleg de boterham met boter met aardbeien en verdeel de basilicumblaadjes erover. Leg de vijg op de laatste boterham met Hüttenkäse en maak af met de walnoten en honing.

Heb jij deze toppings of brood ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Komende weken komt er elke week inspiratie voor kerst online, so stay tuned!

Liefs! Renske 

Een gedachte over “Kookvideo: Krokant maisbrood met heerlijke toppings || Hoe maak je een avocado roos?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *