Hoofdgerechten, Recepten

Wat wil ik nu eigenlijk? En ovenschotel met ravioli en ricotta

Wat wil ik nu eigenlijk?!

Voordat we naar het recept gaan wil ik eerst nog even mijn gedachten met jullie delen…

Ik ben de laatste weken heel veel aan het nadenken over wat ik nu eigenlijk wil, wat ik wil met mijn blog en met mijn bedrijfje. Mijn hoofd zit vol met ideeën… ik zou bijvoorbeeld heel graag meer willen doen met foodfotografie en receptontwikkeling, ik zou graag willen gaan vloggen en meer kookvideo’s maken en het liefst voer ik het allemaal tegelijk uit, maar dat gaat helaas niet.

Ik merk dat het afgelopen jaar uiteindelijk toch best pittig is geweest qua werk en dat mijn energie level weer wat minder is de laatste weken.

Een tweede..

Nee ik ben niet zwanger, maar aangezien we heel graag nog een tweede kindje willen is mijn conclusie dat ik even wat rustiger aan moet doen en al die ideeën die in mijn hoofd zitten even moet parkeren. Even wat rust creëren in mijn hoofd én voor mijn lijf is wat mij betreft voor nu het best.

Hoe jammer ik het ook vind dat mijn samenwerking met Panasonic gestopt is, kwam het eigenlijk op precies het juiste moment. Want ik heb nu de tijd om die rust te pakken en dat is zó fijn!

Niet alleen de rust pakken is fijn, ik heb nu ook meer tijd voor mijn gezin. Ik kan nu veel makkelijker zeggen dat ik Sep een dagje thuis houd als hij niet helemaal lekker is (dat mag nu nog, hij is 4) en ik kan weer eens een lekker 3-gangen diner voor Bert koken.. wat ik ook deed afgelopen week! Heerlijk om je liefde zo te kunnen verrassen!

Wat betekent het voor mijn blog?

Koken en fotograferen blijven mijn passie en dat zal ik ook zeker blijven doen. Het delen van recepten op mijn blog wil ik óók heel graag blijven doen maar dan niet met een strakke planning. Ik plaats wanneer ik daar zin in heb. Zoals vandaag dus 😉

Ik werk nog 2 dagen in de week bij Lunchroom Lot en ik presenteer 4 keer per jaar de ‘inboxing’ video van de foodybox voor Kroon op het werk, dus ik heb genoeg te doen 🙂

Zodra er een tweede op komst is zullen jullie dat uiteraard ook te weten komen, waarschijnlijk via Facebook en Instagram.. dus volg me daar vooral om op de hoogte te blijven!

En dan nu door naar het recept… een heerlijke ovenschotel met ravioli en zelfgemaakte saus.

Dit heb je nodig

voor 4-5 personen

 • 125 gr spekjes
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 wortel
 • 6 zongedroogde tomaten
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 2 blikjes tomatenblokjes
 • een scheut appelcider azijn
 • 500 gr verse ravioli (met vulling naar keuze)
 • 200 gr ricotta
 • 1 bol mozzarella
 • wat blaadjes basilicum om het af te maken

Bereiding

 • Bak de spekjes tot ze wat bruiner worden.
 • Maal de wortel, zongedroogde tomaten, ui en knoflook fijn met behulp van het staafmixer bakje en voeg toe aan de spekjes. Bak zo’n 5 minuten mee.
 • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee.
 • Blus af met een scheut appelcider azijn en laat dit verdampen.
 • Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel zo’n 20-30 minuten op laag vuur pruttelen.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 • Kook de ravioli 2 minuten korter dan op de verpakking staat.
 • Meng de ravioli en 2 eetlepels ricotta door de saus. Doe in een ovenschaal en smeer de overige ricotta erover. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit er ook over.
 • Bak zo’n 20 minuten tot de kaas gesmolten is.
 • Maak af wat blaadjes basilicum.

Heb jij deze ovenschotel ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Op zoek naar een andere ovenschotel? Deze lasagne met zuurkool, appel en rozijnen is echt een aanradertje!

6 gedachten over “Wat wil ik nu eigenlijk? En ovenschotel met ravioli en ricotta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *