Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

BBQ Kip spiesen met gepofte aardappel en groene asperge salade

BBQ kip spiesen met gepofte aardappel en  groene asperge salade || cooked by Renske

BBQ seizoen

Omdat het bbq seizoen nog lang niet voorbij is *zei zij met ijdele hoop*…
bij deze nog een nieuw receptje om jullie te inspireren!

Wij hebben ons voorgenomen dat, als we bbqen, het geen vreetfestijn hoeft te zijn. Vaak proppen we ons vol met vlees, brood en een klein beetje groenten. Vooral de hoeveelheid vlees die altijd binnen wordt gesleept met een bbq vind ik persoonlijk echt te veel van het goede.

Wij kiezen tegenwoordig voor 1 à 2 soorten proteïne, dat kan vlees zijn maar ook vis of een vegetarische burger bijvoorbeeld. Daarbij gaat zoals in dit recept gepofte aardappel of stokbrood met een lekkere bbq saus en/of pindasaus.

En dan het belangrijkste wat mij betreft; de groenten! Ik ❤️ groenten en zeker van de BBQ! Deze keer ging ik voor 1 van mijn favorieten; groene asperges. Heerlijk met zo’n grill streepje wat zorgt dat de asperges een nootachtige smaak krijgen, dat in combinatie met de zoete druiven, ziltige feta en zurige dressing… JUM!

BBQ kip spiesen met gepofte aardappel en  groene asperge salade || cooked by Renske

Dit heb je nodig
voor 4 personen
voor de kip spiesen
± 500 gr kippendijen (in grove stukken)
1 rode ui
1 ei
1 teen knoflook
2-3 el paneermeel
2 tl Provençaalse kruiden

voor de gepofte aardappels
4 grote aardappels (kruimig)
1 teen knoflook
4 el Griekse yoghurt
100 gr mascarpone

voor de asperge salade
350 gr groene asperges
100 gr witte druiven
50 gr feta
30 gr basilicum
Olijfolie
1 el witte wijn azijn
1 tl worcestershire saus
Peper en zout

extra nodig
bbq spiesen (of sate stokjes)

BBQ kip spiesen met gepofte aardappel en  groene asperge salade || cooked by Renske

Bereiding
Snijd de rode ui en 1 teen knoflook fijn en doe samen met de kippendijen, ei, paneermeel, Provençaalse kruiden en wat peper en zout naar smaak in de kom van de foodprocessor waar het mes al in zit.
Maal op de ‘vlees stand’ tot er een gehakt mengsel ontstaat. Duw tussendoor met een lepel de grotere stukken naar beneden (als de machine uit staat!) als het mengsel zich niet goed laat malen.

Als het mengsel nog wat te vochtig is, voeg dan nog extra paneermeel toe.

Vorm met ongeveer 2 el van het mengsel een soort worstje rond de bbq spiesen, knijp stevig aan, smeer in met wat olijfolie en zet afgedekt op een bord in de koelkast om even op te stijven. 

Steek alvast de bbq aan om goed op temperatuur te komen.

Kook ondertussen de aardappels voor in zo’n 15 minuten. Giet af en pak ze per stuk in met aluminiumfolie, op smaak gebracht met wat peper en zout, een snuf Provençaalse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Leg de aardappels tussen de kolen en gaar in zo’n 20 minuten. Meng de yoghurt met de mascarpone en pers de teen knoflook erboven uit. Breng op smaak met wat peper en zout Serveer het sausje bij de aardappels.

Snijd van de asperges de uiteindes af, smeer ze in met wat olijfolie en grill kort op de bbq tot er een mooi grillstreepje ontstaat. 

Halveer de druiven en haal de blaadjes van de basilicum van hun takjes. Meng 3 el olijfolie met de witte wijn azijn, worcestershire en wat peper en zout. Zodra de asperges gegrild zijn meng je ze met de druiven, basilicum en de dressing. Verkruimel de feta erover en dien op.

Grill de kip spiesen tot ze gaar zijn. Eet smakelijk!

Heb jij dit BBQ gerechtje ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Vanaf volgende week ga ik starten met mijn nieuwe job bij lunchroom Lot (zoals ik hier al vertelde), ik heb er ontzettend veel zin in! Wie komt er een keer gezellig bij me lunchen, ontbijten of koffie drinken? Ik werk elke woensdag en de ene week op vrijdag en de andere week op zaterdag 🙂

Liefs! Renske 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *