Nagerechten, Recepten

Vegan chocolademousse met Oreo en aquafaba

Vegan chocolademousse met Oreo en aquafaba || cookedbyrenske

Aqauwattes?! 
Aquafaba jongens! Vertaald naar de normale Nederlandse taal; het uitlekvocht van kikkererwten.
Ik gebruikte het ook al eerder in dit recept, als basis voor mijn sausje. Maar deze keer gebruik ik het dus om een chocolademousse mee te maken.

Het bijzondere van de aquafaba is dat je het, net als eiwit, kunt opkloppen (met een beetje suiker) tot een schuimige witte massa. Als je er dan (vegan) gesmolten chocolade doorheen roert ontstaat er een heerlijk luchtige chocolade mousse. Gecombineerd met Oreo koekjes wordt het een ultiem dessert!

Dit heb je nodig
voor 3 flinke porties
140 ml aquafaba
1 tl citroensap
90 gr Hands off my chocolate seriously dark vegan chocolate
4 tl fijne suiker
5 Oreo (thin)

Vegan chocolademousse met Oreo en aquafaba || cookedbyrenske

Bereiding
Smelt de chocolade au Bain Marie en laat het wat afkoelen.

Klop de aquafaba met het citroensap in een vetvrije kom met een mixer tot er witte pieken ontstaan.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe tijdens het kloppen tot de suiker opgelost is.

Voeg dan voorzichtig de gesmolten chocolade toe en vouw het erdoor met een siliconen spatel.

Doe de mousse in mooie glazen en laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Net voor het serveren; verkruimel 2 Oreo’s en verdeel die over de mousse, steek in elk glas 1 hele Oreo en strooi nog wat cacao erover ..eet smakelijk!

Heb jij deze chocomousse ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Vegan chocolademousse met Oreo en aquafaba || cookedbyrenske

Vegan chocolademousse met Oreo en aquafaba || cookedbyrenske

Vegan chocolademousse met Oreo en aquafaba || cookedbyrenske

 

Een gedachte over “Vegan chocolademousse met Oreo en aquafaba”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *