Panasonic Experience Fresh, Recepten, Taarten & Koekjes

Glutenvrije ‘naked cake’ met frambozen

Het leven is een feest..

maar je moet zelf de slingers ophangen óf de kaarsjes aansteken!

Slingers hangen bij ons standaard in de eetkamer omdat ik het gezellig vind staan maar ook omdat, net zoals de uitspraak hierboven, het leven een feestje is. Ook al voelt dat wellicht niet altijd zo, denk ik dat we door ook de kleine dingen te vieren het leven een stuk leuker maken.

Daarom ook deze taart, die je niet alleen hoeft te bakken als je een verjaardag hebt of een feestje… maar ook gewoon voor de zomaar, omdat het leven een feestje is!

Dit heb je nodig

voor de basis

  • 4 eieren 
  • 235 gr rietsuiker
  • 335 gr Griekse yoghurt
  • 150 gr olie
  • Snuf zout
  • 240 gr boekweitmeel
  • 18 gr bakpoeder

voor de botercrème

  • 90 gr boekweitmeel
  • 480 ml melk
  • 400 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 300 gr poedersuiker

Om af te maken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed drie taartvormen van 20 cm met bakpapier. 
  • Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg de Griekse yoghurt en olie toe en meng goed. 
  • Meng de boekweitmeel, zout en bakpoeder door elkaar en voeg in etappes toe aan het ei mengsel, tot het een glad beslag is.
  • Verdeel het beslag over de drie taartvormen en bak in 30-35 minuten gaar. Laat de taarten volledig afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen de botercrème. Doe de melk in een steelpannetje en zeef de boekweitmeel erin en roer tot het klontvrij is. Zet op een laag vuurtje en breng al roerend aan de kook.
  • Laat het mengsel ongeveer 5 minuten koken, terwijl je blijft roeren, tot het ingedikt is.
  • Doe in een kom, dek af en laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter luchtig, tot het wat wittig van kleur wordt. Voeg dan in etappes de poedersuiker toe en klop als laatste het afgekoelde meelmengsel erdoor. Klop het zo’n 5 minuten door tot het een luchtige creme is. 
  • Doe in twee spuitzakken en leg ongeveer 15 minuten in de koelkast om nog even op te stijven.
  • Leg één van de drie taarten op een bord of plank waar je makkelijk op kan werken. 
  • Bestrijk de eerste laag met een laagje botercrème en verdeel er over de gehele oppervlakte frambozen over. 
  • Doe over de frambozen ook nog een laagje botercrème en smeer voorzichtig uit. Herhaal met de tweede laag taart.
  • Leg de derde laag op de taart en verdeel de overgebleven botercrème over de bovenkant. Smeer uit over de hele taart. Maak de taart af met nog wat frambozen en eventueel bloemen, suikerconfetti en kaarsjes.

Heb jij deze taart ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

P.S. Wat vinden jullie trouwens van deze manier van foto’s bewerken? Ik ben een beetje aan het experimenteren en mezelf aan het uitdagen om nieuwe/andere dingen te proberen 🙂 let me know wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *