Lunch, Recepten

Week zonder vlees || #1 lunchgerechtje; Galettes met groene groentes en za’atar

Week zonder vlees

Zoals ik vorige week al vertelde ben ik aan de slag gegaan met wat lekkere vegetarische recepten om jullie te inspireren voor de week zonder vlees die 11 maart van start gaat.

Wij zijn nu ongeveer een jaar bezig met minder vlees eten (met minder bedoel ik zo 1 á 2 keer per week). Ik blijf het bizar vinden hoeveel we tot nu toe al bespaard hebben daardoor.

Op de website van de week zonder vlees staat nog veel meer informatie en uiteraard heel veel recepten, dus neem daar vooral ook even een kijkje. En als je daar dan toch bent, schrijf je gelijk even in en doe ook mee!

Vandaag trap ik af met een lunchgerecht, wat naar mijn idee vaak een ondergeschoven kindje is. De lunch dan he.. vaak is het maar een paar boterhammen die we gedachteloos beleggen met flink wat plakken ham en net zo gedachteloos naar binnen werken.

Deze galettes zijn zo gemaakt en super lekker! Ook in een wat kleinere variant als borrelhapje trouwens!

Dit heb je nodig

voor 2 personen

  • 1 pak flammkuchen deeg
  • 4-5 bladeren cavelo nero
  • 100 gr aspergetips
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl za’atar
  • 125 gr creme fraiche
  • 100 gr feta
  • 1 ei
  • Paar takjes verse munt
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
  • Knijp het teentje knoflook uit en meng met de creme fraiche en 2 tl za’atar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3cm. Verwijder de nerf uit de cavelo nero en snijd ook in stukken.
  • Snijd het deeg in vieren en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Verdeel het creme fraiche mengsel over het deeg maar laat zo’n 3 cm van de rand vrij.
  • Verdeel de groentes erover en brokkel er wat feta over.
  • Vouw de randen naar binnen en strijk af met wat losgeklopt ei. 
  • Bak onderin de oven af in zo’n 20 minuten, tot het deeg gaar en goudbruin is.
  • Breng nog op smaak met wat peper en zout en verdeel de laatste theelepel za’atar en wat blaadjes verse munt over de galettes.

Heb jij deze galettes ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #weekzondervlees op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Tot morgen!

Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *