Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Gezonder Fast Food #1; Healthy pizza met pompoen bodem


Gezonder Fast Food

Het is inmiddels alweer 2 weken geleden dat we het nieuwe jaar in hebben geluid en het is tijd om de themamaand, die ik in samenwerking met Panasonic heb gemaakt, in te luiden!

Aan het begin van het jaar zijn er heel veel mensen die starten met goede voornemens waar vaak ook gezonder eten in het rijtje voorkomt.
Nu probeer ik eigenlijk altijd onze basis zo gezond mogelijk te houden maar ook hier is er tijdens de feestdagen een hoop lekkers (lees; niet zo gezond) verorberd.

Dus tijd om weer even back to basic te gaan!
Nu houden we natuurlijk allemaal van een heerlijke foute fast food maaltijd, maar die hoeft helemaal niet zo fout te zijn. De komende weken daarom dan ook 4 kookvideo’s met in elke video een fast food recept maar dan een gezondere versie.

Even een kleine side note; Ik ben natuurlijk geen voedingsdeskundige of diëtist,
maar ik weet inmiddels wel wat gezondere keuzes zijn wat eten betreft. Ik zeg bewust ‘gezondere’, want gezond eten gaat altijd over de goede balans. 
Ik zal dan ook nooit beweren dat deze recepten persé de meest gezonde recepten zijn, maar ik heb ze wel met zorg samengesteld en bewust keuzes gemaakt als bijvoorbeeld volkoren bloem ipv gewone bloem, waardoor ze een stuk voedzamer voor je lichaam zijn. 
Dat gezegd te hebben hoop ik jullie te inspireren met deze recepten, veel kookplezier!

Bekijk hieronder de video, het uitgeschreven recept vind je hieronder.

Dit heb je nodig

voor 2 pizza’s

  • 500 gr pompoen (in blokjes)
  • 250 gr speltmeel
  • 2 el olie
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl baharat kruiden
  • snuf zout

toppings

  • 150 gr Huttenkase
  • 2 el tomatenblokjes 
  • 10 Zongedroogde tomaatjes
  • Handje noten
  • Rode ui (in halve ringen)
  • 50 gr 30+ kaas (geraspt)
  • Avocado
  • Peper

Bereiding

  • Gaar de pompoen in de magnetron 6 minuten op 1000 watt. Doe samen met de baharat kruiden in het bakje van de staafmixer. Maal fijn met de staafmixer tot een gladde puree en laat volledig afkoelen.
  • Roer de speltmeel, olie, bakpoeder en snuf zout door de pompoenpuree tot er een deeg ontstaat. Voeg nog wat extra meel toe als het deeg te plakkerig blijft.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm tot een pizzabodem. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ongeveer 10 minuten voor.
  • Beleg met de toppings, behalve de avocado.
  • Bak af in 15-20 minuten op grill 1, 1000 watt en maak af plakjes avocado.

Heb jij deze pizza met pompoen bodem gemaakt? Maak er een foto van en gebruik de #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske of stuur me een berichtje, vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

2 gedachten over “Gezonder Fast Food #1; Healthy pizza met pompoen bodem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *