Borrelhapjes, Ontbijt, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Persoonlijk; een kleine terugblik op 2018 en een kookvideo: Oud & Nieuw oliebollen ‘pullbread’

Terugblik 2018

Het nieuwe jaar staat voor de deur en zoals ik vorige week beloofde; een kleine terugblik op afgelopen jaar.

Wat is er veel gebeurd in een jaar… ik las net mijn update van vorig jaar en holy moly wat ben ik trots op mijzelf! Ik zat vorig jaar nog middenin mijn therapie.. keihard werkend aan mijn herstel.

Hoe gaat het nu met mij en mijn CVS?

In augustus heb ik de therapie afgerond bij Psyq, voor mijn gevoel is dat alweer jaren geleden, zoveel is er inmiddels in die 5 maanden gebeurd.
Ik voel me dus goed!

Maar.. jup er is een maar 😉 dat ik me goed voel betekent niet dat ik er helemaal ben. Ik merk dat ik voorzichtig moet doen en niet te hard van stapel moet lopen.

Dat is altijd een valkuil geweest, maar het lukt me nu aardig om een goede balans te creëren. En soms ook niet, dan moet ik wel een paar dagen bijkomen. Het grote verschil is dat ik dat geaccepteerd heb, ik geef eraan toe en ik mag die rust pakken van mijzelf.

Ziek ben ik dus gelukkig niet meer, maar helemaal terug op mijn oude niveau ben ik ook niet en dat is ok.

Weer aan het werk…

Op het gebied van werk heeft het afgelopen jaar de grootste verandering plaatsgevonden.

Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken (waahhhhhhhhhhhhh!! kan ik nog steeds niet helemaal geloven), het werk dat ik al een jaar onbetaald voor Panasonic deed is nu betaald (had je al gezien dat er ook een hele toffe Experience Fresh website is?), ik heb me ingeschreven bij de KVK, ik ben de nieuwe presentatrice van Kroon op het Werk voor de Foodybox video’s (bekijk ze hier!) en daarnaast ben ik in juli ook voor 2 dagen gaan werken bij Lunchroom Lot.

Allemaal dingen waarvan, als je me het vorig jaar had gevraagd, ik nooit geloofd had dat ik dat dit jaar zou gaan doen!

Doordat ik meer ben gaan werken is mijn blog wel op een lager pitje komen te staan. Het liefst plaats ik, naast de recepten die ik voor Panasonic ontwikkel, ook recepten die ik voor mezelf maak. Maar helaas heb ik daar de tijd/energie niet voor gehad.

2019

Dat is dan gelijk een mooi bruggetje om vooruit te kijken, wat wil ik het komende jaar met mijn blog?

Helemaal precies weet ik het nog niet, maar ik hoop in ieder geval jullie nog meer mooie plaatjes en recepten voor te schotelen!

Om mijn strategie voor mijn blog wat beter te kunnen bepalen lijkt het me fijn als jullie meedenken; wat zouden jullie graag willen zien/lezen op mijn blog? Willen jullie misschien meer vlogs zien? Of uitgebreidere kookvideo’s? En wat voor soort recepten spreekt jullie aan?

Laat het me vooral weten door hieronder een reactie achter te laten of me even een persoonlijk berichtje te sturen naar info@cookedbyrenske.nl.

Bedankt alvast!

Dan gaan we nu door naar een heerlijk receptje! Zelf ben ik niet zo’n fan van oliebollen omdat ze zo vet zijn, daarom bedacht ik dit oliebollen ‘pullbread’. Een stuk verantwoorder dan gewone oliebollen en misschien nog wel lekkerder ook!

Dit heb je nodig

 • 2 tl gist
 • 60 gr amandelmeel
 • 390 gr volkorenmeel
 • 4 el rietsuiker
 • snuf zout
 • 1 el kaneel
 • 4 el olie
 • 250 ml water
 • 150 gr rozijnen
 • Om het af te maken
 • Poedersuiker

Bereiding

 • Zet het kneedmes in het bakblik van de broodbakmachine. Voeg alle ingrediënten toe (in volgorde van het lijstje), behalve de rozijnen, en zet in de broodbakmachine. Selecteer menu 17 en druk op start.
 • Kneed zodra het deeg klaar is met de hand de rozijnen erdoor. Verdeel het deeg in 11 stukken van 55 gr en 5 van 30 gram. Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de vorm van een soort sneeuwvlok (zie video). Dek af met een theedoek en laat nog 10 minuten rusten.
 • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
 • Bak het brood in ongeveer 15-20 minuten af tot het goudbruin en gaar is. 
 • Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker. 

Heb jij dit oliebollen ‘pullbread’ gemaakt? Maak er een foto van en gebruik de #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske of stuur me een berichtje, vind ik heel leuk om te zien!

Hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Liefs! Renske

Een gedachte over “Persoonlijk; een kleine terugblik op 2018 en een kookvideo: Oud & Nieuw oliebollen ‘pullbread’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *