Lunch, Ontbijt, Recepten

Granola kopen? Nee joh, zelf maken! Receptje granola met 2 verschillende bereidingen en smaken!

Yoghurt met zelfgemaakte granola en mandarijn

Hallo daar! 
Fijn dat je er (weer) bent en de tijd neemt om deze blog te lezen 🙂

Ik heb niet zo’n beste dag en ik probeer weer een beetje positief te worden.. ik heb een gezellig muziekje aangezet, net even een dansje gedaan en bij het zien van de foto hierboven word ik langzaam aan wat vrolijker…

Ik ben de laatste tijd wat meer op You Tube te vinden en ik heb het kanaal van Sanny Verhoeven ontdekt; Sanny zoekt geluk. In een notendop; ze vlogt en maakt daarnaast video’s op zoek naar geluk. En ik moet zeggen, ze inspireert me enorm! Het dansje wat ik net gedaan heb is bijvoorbeeld een tip van haar.. gewoon om weer even in een goede vibe te komen.

Ik merk dat ik zelf heel snel verval in de sleur van het dagelijks leven en dan niet meer zo bewust aan het leven ben. Sanny geeft zelf heel veel tips, maar interviewt ook veel inspirerende mensen om bewuster te gaan leven.. ik heb nog lang niet alle video’s bekeken maar ik raad het je zeker aan om eens een kijkje te nemen als je ook wat bewuster wilt leven!
(Ze heeft trouwens ook een blog, klik hier om die te bekijken 🙂)

Over bewust gesproken; ik probeer zo bewust mogelijk te eten, dat weten jullie inmiddels wel. En dat ik graag zelf dingen kook/bak is ook geen nieuws.. dus ben ik aan de slag gegaan met granola. Want waarom zou je die kopen terwijl het super snel en makkelijk is om zelf te maken?! Daarbij komt dat de granola’s uit de winkel toch vaak weer toevoegingen hebben die ik liever niet eet en ook nog eens hartstikke duur zijn..

Fotograferen
Zoals je op de foto hierboven al hebt gezien had ik weer een lief klein hulpje tijdens het fotograferen. Het leuke is dat Sep steeds vaker zelf ook aan de slag wil! Deze keer had hij zelf bedacht om een achtergrond te maken dus trok hij zijn knutsel lade open en ging aan de slag met allerlei kleurtjes. Daarna was hij zelfs zijn eigen styling aan het neerzetten toen ik stond te fotograferen. Hieronder het resultaat van Sep zijn styling, te leuk toch?

Yoghurt met zelfgemaakte granola en mandarijn door Sep gestyled

Ik laat jullie in deze recepten twee verschillende bereidingstechnieken zien, kies zelf welke je het prettigst vind!

Je kan, zoals je op de foto’s ziet, de granola eten in combinatie met yoghurt en mandarijnen, maar je kan natuurlijk alle kanten op variëren! Binnenkort komt er ook nog een recept online waar ik het combineer met een heerlijke smoothie, so stay tuned!

Dit heb je nodig
choco granola (uit de oven)
150 gr havermout
25 gr lijnzaad
25 gr zonnebloempitten
25 gr raw quinoa (optioneel)
25 gr gemengde noten
1 tl kaneel
1 tl cacao
1/2 tl kardemom
1 el honing
2 el olijfolie

pan granola met pindakaas
100 gr havermout
20 gr lijnzaad
25 gr gemengde noten
25 gr pompoenpitten
25 gr zonnebloempitten
1 1/2 tl kaneel
Flinke hand kokosvlokken
2 el pindakaas
1 1/2 el olijfolie

Bereiding
Voor de oven granola
Verwarm de oven voor op 175 gr en bekleed en bakplaat met bakpapier.

Meng de droge ingrediënten van de choco granola in een kom goed met elkaar. Voeg dan de olijfolie en honing toe en meng goed door het mengsel.

Verdeel het mengsel evenredig over de bakplaat en bak 10 minuten in de oven.

Hussel even goed door met een lepel en bak nog 10 minuten. Zo wordt het geheel goed aan alle kanten gebakken. Laat helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

Voor de pan granola
Meng de ingrediënten op dezelfde manier als bij de oven granola. Behalve de pindakaas.

Laat een grote koekenpan warm worden op het vuur en voeg het mengsel toe.

Houdt de pan een beetje in beweging zodat alles gelijkmatig gebakken wordt.

Voeg na 5 minuten de pindakaas toe en roer goed zodat het goed verdeeld is over de granola.

Zodra het mengsel gebruind is, is het klaar. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

Heb jij deze granola(‘s) ook gemaakt? Laat het me weten door een pb te sturen of maak er een foto van en gebruik de #cookedbyrenske en tag me in je foto! Vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel en think happy!

Liefs! Renske

Yoghurt met zelfgemaakte granola en mandarijn

Yoghurt met zelfgemaakte granola en mandarijn

BewarenBewaren

2 gedachten over “Granola kopen? Nee joh, zelf maken! Receptje granola met 2 verschillende bereidingen en smaken!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *