Lunch, Ontbijt, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Smoothiebowl met vijgen en granola

Smoothiebowl met vijgen en granola

Vorige week deelde ik twee recepten om granola te maken, vandaag laat ik je zien waar je die granola bij kan eten!

Hoe doe je dat?
Ik krijg vaak de vraag hoe ik mijn recepten bedenk. Als ik voor Panasonic recepten bedenk dan ga ik er echt voor zitten. Ik zoek naar inspiratie op Pinterest of andere foodblogs, ik kijk naar de seizoensgroenten én of er nog een bepaald thema uitgewerkt kan worden. Ik schrijf mijn ideeën op en die test ik dan later uit door ze op ons weekmenu te zetten. Vaak staat het dan een aantal weken op ons menu om het recept te perfectioneren (na die paar weken zijn we dan ook wel klaar met dan ene gerecht, haha!).

Maar het kan ook zomaar gebeuren dat ik voor de lunch (of avondeten) weer eens wat anders wil maken en er spontaan iets heel lekkers ontstaat, zoals deze smoothiebowl! Dat gebeurt eigenlijk bijna wekelijks, ik houd van afwisseling en nieuwe dingen creëren. Niet alles wat ik creëer werk ik uit tot een recept trouwens, want ja ook bij mij mislukt er wel eens wat!

Vaak fotografeer ik dit soort nieuwe gerechtjes ook gelijk, mochten ze echt goed gelukt zijn kan ik ze gelijk met jullie delen. En daarbij komt, hoe vaker ik oefen met fotograferen hoe meer ik leer!

Smoothiebowl met vijgen en granola

Het maken van een smoothiebowl is echt heel simpel! Het grote verschil tussen een gewone smoothie en een smoothiebowl is dat de laatste wat dikker is zodat je hem kunt ‘oplepelen’. Dit kun je bereiken door bevroren fruit te gebruiken, zoals in deze bowl. Maar je kan bijvoorbeeld ook wat havermout toevoegen, waardoor het ook gelijk meer vult. In dit geval heb ik gekozen om granola toe te voegen voor wat meer vulling 😉

Dit heb je nodig
voor 2 porties
2 bevroren vijgen (in stukjes)
75 gr rode druiven
75 gr diepvries bosbessen
2 verse vijgen
Wat losse (diepvries) bosbessen en druiven
100 ml kokosmelk
Granola naar keuze (bijv. deze zelfgemaakte)

Bereiding
Doe de bevroren vijgen, 75 gr druiven en 75 gr diepvries bosbessen samen met de kokosmelk in de blender en maal tot een smeuïge smoothie.

Verdeel over 2 kommen en verdeel er per kom een handjevol granola over, maak af met de verse vijgen, druiven en bosbessen.

Heb jij deze smoothiebowl ook gemaakt? Laat het me weten door een pb te sturen of maak er een foto van en gebruik de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh en tag me in je foto! Vind ik heel leuk om te zien!

Binnenkort weer een hele leuke behind the scènes op mijn blog, dus stay tuned!

Liefs! Renske

Smoothiebowl met vijgen en granola

Smoothiebowl met vijgen en granola

2 gedachten over “Smoothiebowl met vijgen en granola”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *