Wie houdt er nu niet van taart?
Wij eten met enige regelmaat wraps, omdat het zo makkelijk is en de mannen hier smullen er altijd van! Maar om het nu altijd op dezelfde manier op tafel te zetten vind ik ook zo saai dus vandaag wraps in een taartvorm! En zeg nou zelf; wie houdt er nu niet van taart?
Voor kids is dit een echte winnaar en een hele goede manier om veel groenten binnen te krijgen. En door zelf je eigen specerijenmengsel te maken wordt het ook nog stuk verantwoorder dan dat je een pakje zou gebruiken.
(tip; Maak gelijk een dubbele hoeveelheid van het specerijenmengsel, dan heb je voor de komende tijd genoeg op voorraad!)
Ik doe, zoals jullie al hebben kunnen lezen hier, mee aan de #weekzondervlees.
Dit recept is niet zonder vlees (oeps, iets met verkeerde planning?!), maar is wel heel makkelijk zonder vlees te maken! Vervang de kip door bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes of vegetarisch gehakt.
Dit heb je nodig
voor 4 personen
1 hoge taartvorm van 18 cm (Hema)
8 meergranen wraps (⌀20cm)
4 kippendijen
1 ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 blikje mais (uitgelekt)
1 grote wortel (geraspt)
1 avocado
1 blik linzen (afgespoeld en uitgelekt)
1 zakje geraspte kaas
Olijfolie
voor de fatijakruiden
4 el chilipoeder
4 el + 4 tl paprikapoeder
4 tl uienpoeder
4 tl knoflookpoeder
2 tl komijn
4 tl cayenne poeder
3 tl gerookte paprika poeder (bittersweet)
Bereiding
Meng alle kruiden voor de fatijamix door elkaar en doe in een pot die je goed kunt afsluiten. (tip; ik bewaar altijd potjes van bijvoorbeeld pindakaas, goed afwassen en hergebruiken maar!)
Snijd de wraps op maat van de taartvorm en bewaar de afsnijdsels. Vet de taartvorm in met wat olie.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit aan in een grote koekenpan.
Snijd de kippendijen in kleine blokjes van ongeveer 1cm. Voeg toe aan de pan en bak even op hoog vuur mee.
Voeg dan een eetlepel van de fajitakruiden toe en bak zachtjes mee.
Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en voeg samen met de mais toe en bak dit zo’n 5 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Als er nog veel vocht in de pan zit laat dan nog even verder pruttelen tot dit verdampt is.
Roer als laatste de linzen en geraspte wortel door het mengsel.
Tijd om de taart op te bouwen! Verdeel het mengsel in 7 gelijke porties.
Leg een wrap op de bodem van de taartvorm en verdeel de eerste portie over de wrap gevolgd door een laagje geraspte kaas. Herhaal dit 6x. Sluit de taart af met de 8e wrap en nog een laagje kaas.
Doe wat olijfolie over de restjes wrap die je bewaard hebt en verdeel die leuk over de taart.
Bestrooi met nog wat kaas en bak de taart af; Grill 1, magnetron 440 watt, in zo’n 10-15 minuten, of op 180 graden in 20 minuten.
Snijd de avocado en leg die bovenop de taart om hem af te maken. Eet smakelijk!
Heb jij deze wraptaart gemaakt? Laat het me weten via de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Instagram of Facebook, of stuur me een pb! Vind ik heel leuk om te zien!
Tot snel weer!
Liefs! Renske