Recepten, Taarten & Koekjes

Wortelbrownie met chocolade en specerijen

Wortelbrownie met specerijen

Het is bijna weekend en dat betekent hier vaak dat ik de keuken in duik om wat lekkers te bakken! Heb je morgenochtend nog niks op de planning staan.. maak dan deze lekkere wortelbrownie!

WORTELTAART
Ik ben dol op worteltaart en ook op brownie. Nu dacht ik, waarom dat niet combineren?!
Een tijdje geleden bakte ik deze worteltaart van Matt Sinclair (van Masterchef Australië). De smaken van die taart combineerde ik deze keer met de brownie van Rutger bakt die ik vond op de website van uit Pauline’s keuken.

Ik heb het volgens mij wel eens eerder geschreven, maar ik vind het altijd fijn om bij het bakken van taarten (of andere baksels) een basisrecept te hebben waaruit ik dan verder experimenteer. En daar ontstaat dus weer een heel nieuw recept uit, zoals deze!

Hij is niet zo heel verantwoord maar het is weekend dus dan mag dat!

Nog een kleine tip! Ik gebruik vaak specerijen en de potjes van de supermarkt zijn best wel duur. Koop je specerijen bij bijvoorbeeld de Turkse supermarkt, de Søstrene Grene (ja echt) of Flying Tiger, dan ben je veel goedkoper uit en je hebt ook nog meer!
Het zit dan vaak wel in een zakje.. ik heb verschillende glazen potjes gekocht (bij de Action en Xenos) om alles in te doen. Dat is even een kleine investering, maar uiteindelijk staat het mooier in de keuken en in the end is het toch goedkoper.

Ingrediënten
115 gr pure chocolade
225 gr boter
2 eieren + 1 dooier
230 gr suiker
snuf zout
1 tl vanillepasta (of vanille essence)
125 gr bloem
120 gr wortel (ongeveer 1 wortel)
handje walnoten
1 tl kaneel
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl venkelpoeder
1/2 tl kardemompoeder

Wortelbrownie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownie vorm in en bekleed met bakpapier.

Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt samen met de boter au bain marie.
Laat iets afkoelen.

Hak de walnoten grof en rasp de wortel.

Klop de eieren, eidooier, snuf zout en vanillepasta met een mixer tot een luchtige lichtgele massa. Als het in een soort lint van je gardes afloopt is het goed. Dit duurt zo’n 5 minuten.

Spatel het afgekoelde chocolademengsel door het luchtige eimengsel. Doe dit voorzichtig om zo min mogelijk lucht te verliezen.

Meng de specerijen door de bloem. Spatel de walnoten, wortelrasp en het bloemmengsel ook door het beslag tot het goed gemengd is.

Doe in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Ik had nog wat chocolade over en verdeelde die stukjes nog over de bovenkant.

Bak af in zo’n 35-40 minuten. Laat volledig afkoelen in de vorm en snijd in mooie vierkantjes.

Heb jij deze brownies ook gebakken? Let me know door bijvoorbeeld de #cookedbyrenske te gebruiken op IG of Facebook of stuur me een privéberichtje, vind ik heel leuk om te zien en horen!

Ik heb de afgelopen tijd niet stil gezeten dus er komen heel wat lekkere dingen online de komende tijd! Kan niet wachten ze allemaal met jullie te delen 🙂

Tot snel!

Liefs! Renske

Wortelbrownie

Wortelbrownie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *