Dag van de liefde..❤️
Wat mij betreft hebben we Valentijnsdag niet nodig om de liefde te vieren.. begrijp me niet verkeerd, ik ben heel romantisch aangelegd maar dat doe ik liever niet op zo’n standaard, commerciële dag.
En dan denk je nu misschien.. maar je post toch deze koekjes op die standaard, commerciële dag?! Jup, dat is inderdaad een beetje tegenstrijdig.. maar voor mij was het gewoon weer een goede reden om een lekker receptje te bedenken. En die kans grijp ik altijd met twee handen aan! Dus of het nu wel of geen Valentijnsdag is, deze koekjes zijn heerlijk en kunnen elke dag van het jaar 😉
Dit heb je nodig
voor ongeveer 25 koekjes
- 50 gr amandelmeel
- 100 gr havermout
- 100 gr kokosolie
- 50 gr rietsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 el red velvet kleurstof
- Snuf zout
Bereiding
- Maal de havermout samen met de amandelmeel fijn met behulp van de foodprocessor.
- Laat de kokosolie wat zachter worden door hem een minuutje in de magnetron op 300 watt te zetten. (Hij hoeft niet te smelten, alleen zacht te worden!)
- Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het meel mengsel en meng tot een glad deeg.
- Pak het deeg in met huishoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
- Warm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Rol het deeg uit tussen 2 papiertjes bakpapier en steek uit met een hartjes uitsteker (of elke andere uitsteker je leuk vindt) en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak in ongeveer 10 minuten af. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
- Het deeg loopt iets uit, dus als je mooie hartjes wilt zoals op de foto, steek je gelijk na het bakken nogmaals de hartjes uit. Gebruik de restjes koek voor bijvoorbeeld de bodem van een cheesecake.
Heb jij deze koekjes gemaakt? Maak er een foto van en gebruik de #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske of stuur me een berichtje, vind ik heel leuk om te zien!
Liefs! Renske