Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Pasta penne met geroosterde paprikasaus en hoe mijn foodfotografie is veranderd!

Pasta penne met geroosterde paprikasaus || hoe mijn foodfotografie is veranderd || cooked by renske

Ken je dat? Het moment dat je je echt voorneemt het vandaag af te maken, maar er uiteindelijk niks van terecht komt? Gewoon omdat het leven je dan even opslokt?
Dat heb ik al een paar weken met het schrijven van deze blog, want hij staat al een tijdje op mijn planning.

Ik zit er al weken mee in mijn hoofd, stel mezelf voor hoe ik ‘hem’ dan moet schrijven.. wat wil ik precies met jullie delen.. maar daardoor maak ik er ook een te groot ding van.
Ik moet niet zo moeilijk doen en gewoon delen wat ik wil delen!

Dus bij deze 🙂 daar komt ie!

Meer dan een jaar geleden begon ik met foodfotografie. Niet echt bewust maar meer als gevolg van het feit dat ik ambassadeur voor Panasonic was geworden.. die recepten moesten wel op de foto..
Nu is fotografie altijd al een hobby van me geweest, dus helemaal nieuw was het niet. Maar er ging werkelijk een nieuwe wereld voor me open en ik ontdekte toen pas hoe leuk ik foodfotografie eigenlijk vind!

Koken is al heel lang mijn passie en het delen van mijn recepten deed ik al langer op mijn oude blog, maar eten goed op de foto zetten, dat is best wel een dingetje!
Vorig jaar ben ik er dan ook helemaal ingedoken en kocht en maakte ik verschillende ‘backdrops’ (zie hier mijn blog over hoe ik zelf een backdrop maakte), want daar begint een goede foodfoto mee.

Maar ook de ‘props’ zijn heel belangrijk. Mooi servies, oud bestek en verschillende theedoeken en servetten sleep ik het huis binnen. Daarvoor struin ik alle kringlopen hier in Den Haag af, maar ook bij bijvoorbeeld de Sissy Boy, Hema en Flying Tiger loop ik regelmatig binnen.

Verder is goed licht denk ik wel het belangrijkste en ook gelijk het moeilijkste. Normaal gesproken sta je daar helemaal niet bij stil, maar dat veranderd dus met de minuut.. en dat is iets waar ik nog steeds heel hard mee aan het oefenen ben 🙂

Dan zullen jullie nu wel nieuwsgierig zijn hoe mijn foto’s er dan eerst uit zagen! Wat ik destijds ‘fout’ deed, was maar 1 foto van het gerecht maken.. inmiddels heb ik geleerd om meerdere foto’s te maken, vanuit verschillende hoeken en soms zelfs ook met hele andere styling..

Pasta penne met geroosterde paprikasaus || hoe mijn foodfotografie is veranderd || cooked by renske

Pasta penne met geroosterde paprikasaus || hoe mijn foodfotografie is veranderd || cooked by renske

Zie je wat een verschil!? Licht, achtergrond, servies, styling.. alles maakt of breekt een foto.. dat is wel duidelijk he?

Omdat ik heel veel mooie foto’s heb gemaakt tijdens deze shoot ga ik die ook gewoon lekker met jullie delen en natuurlijk ook het recept!

Pasta penne met geroosterde paprikasaus || hoe mijn foodfotografie is veranderd || cooked by renske

Dit heb je nodig
voor 4 personen
300 gram volkoren pasta penne
300 gram gehakt
1 pot gegrilde paprika’s
1 grote ui
1 grote teen knoflook (of 2 kleintjes)
3 takjes rozemarijn
2 theelepels venkelzaad
1 pakje passata (500ml)
balsamicoazijn
honing
peper en zout
olijfolie

(optioneel)
buffalo mozzarella

Bereiding
Laat een grote koekenpan/hapjespan goed warm worden en doe er wat olijfolie in. Bak het gehakt op redelijk hoog vuur, het mag goed kleur krijgen en dat duurt wel een minuut of 10.

Laat ondertussen de paprika’s goed uitlekken in een vergiet en snijd ze dan in grove stukken.

De ui en knoflook mogen ook in grove stukken. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd deze heel fijn, dit is belangrijk want de mixer krijgt het niet heel fijn en anders zit je later op stukken rozemarijn te kauwen en dat is niet bepaald lekker!

Pasta penne met geroosterde paprikasaus || hoe mijn foodfotografie is veranderd || cooked by renske

Doe alles in het bakje van de staafmixer. Voeg hier ook de venkelzaadjes aan toe en mix alles totdat het fijn is.

Zodra het gehakt een mooi krokantje heeft kun het fijngemalen paprikamengsel toevoegen.

Laat het op matig vuur goed bakken. Zodra je ziet dat het meeste vocht verdampt is kun je het geheel afblussen met een scheut balsamicoazijn. Aan de kook brengen en nog 2 minuten door laten koken. Dan kan het pakje passata erbij, wat peper, zout en zo’n 2 eetlepels honing.

Doorroeren en even proeven hoe de balans is. Te zoet? Wat balsamicoazijn erbij.

Te zuur? Nog wat honing. Laat het weer aan de kook komen en zet op het kleinste pitje met deksel op de pan. De saus heeft nu ongeveer een uurtje nodig om rustig in te koken. Tussendoor kun je proeven of het nog wat honing, balsamicoazijn of peper en zout nodig heeft. (Je kan er ook voor kiezen de saus niet zo lang te laten koken hoor! Maar dan is de smaak wat minder intens :))

Laat een kwartier voor tijd water aan de kook komen en kook je pasta volgens het etiket.

Voor de laatste keer nog proeven, is de saus helemaal op smaak?? Opscheppen en smullen maar!

Verder vind ik het altijd heerlijk om deze pasta te serveren met buffalo mozzarella, gewoon in plakjes ernaast. Beetje olijfolie extra vergine, peper en zout erover… jummmm! EET SMAKELIJK!

Heb jij deze pasta ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Bedankt dat je weer de tijd hebt genomen en het vol hebt gehouden deze blog tot het eind te lezen 🙂

Ik hoop tot snel weer!
Liefs! Renske

Pasta penne met geroosterde paprikasaus || hoe mijn foodfotografie is veranderd || cooked by renske

Pasta penne met geroosterde paprikasaus || hoe mijn foodfotografie is veranderd || cooked by renske

fullsizeoutput_4351

Een gedachte over “Pasta penne met geroosterde paprikasaus en hoe mijn foodfotografie is veranderd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *