Borrelhapjes, Lunch, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Persoonlijke update, een heel leuk nieuwtje en een kookvideo; Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood

Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood || kookvideo || cookedbyrenske

Om jullie niet te lang in spanning te houden begin ik maar met het nieuwtje!

Als je me volgt op social media weet je het wellicht al.. ik heb een nieuwe baan!!
Naast mijn werk als zelfstandige ga ik vanaf september aan de slag bij Lunchroom Lot. Ik ging daar al regelmatig een koffietje doen of lunchen en ik heb altijd gezegd dat als er een passende vacature vrij zou komen, ik zou solliciteren.

Het is zo’n fijne plek.. er hangt een heel relaxte sfeer, ze hebben een te gekke inrichting, Roel en Marieke (de eigenaren, nu ook wel mijn bazen genoemd;)) zijn lieve, hard werkende mensen met een heerlijk gevoel voor humor en dan die menukaart; echt mijn ding. Pure gerechten met een twist, i love it! Haha, zoals je merkt ben ik lichtelijk fan, maar dat was ik al voordat ik aangenomen werd!

Toen het berichtje op Facebook verscheen dat ze op zoek waren naar mensen voor 2, 3 of 4 dagen moest ik wel reageren. Eerlijk gezegd vind ik het altijd rete (excuse my French, maar echt!) spannend om te bellen naar wat voor bedrijf of persoon dan ook, dat heb ik al mijn hele leven.. de angst om afgewezen te worden zit erg diep.. maar inmiddels durf ik het en heeft het goed uitgepakt, want ik mocht een paar dagen later op gesprek komen, weer wat dagen later een paar uurtjes meelopen om te kijken of er überhaupt wel een klik was. En toen kwam het verlossende belletje dat ik was aangenomen!

Ik was zo blij dat ik met Sep een dansje deed, door mn enthousiasme bezorgde ik hem zelfs nog een tand door z’n lip.. oops! Het arme kind! Maak je trouwens geen zorgen, Sep heeft geen ernstige verwondingen overgehouden aan dit voorval 😉

Nu vraag je je misschien af, hoe doe je dat met je CVS dan? 
Het gaat gewoon echt een heel stuk beter met me! En dat is zo fijn om eindelijk weer te kunnen zeggen 🙂 ik moet zeker oppassen dat ik niet te veel wil en een goede balans houd in werken en mijn rust nemen. Maar ik merk dat als ik de dingen doe die ik leuk vind, ik er alleen maar energie van krijg. Natuurlijk ben ik moe na een dag werken, maar waar ik voorheen meerdere dagen nodig had om bij te komen is dat nu 1 dagje of soms gewoon een nacht goed slapen en dan kan ik er weer tegenaan.

Op mijn oude niveau zal ik wellicht nooit meer komen, maar is dat erg?
Ik denk het niet of ik weet wel zeker van niet, want het leven veranderd, ik word ouder en daarnaast ben ik moeder, echtgenoot, vriendin en dochter. Dat kost gewoon energie, het leven kost energie en dat is prima. Moe zijn hoort erbij en dat verschilt per persoon. Ik ben wellicht wat sneller moe dan een ander, tja so be it.

Ik wil mezelf dan ook niet meer vergelijken met anderen om me heen, want; super fijn dat zij wel meer uren kunnen werken, maar dat is voor mij gewoon niet weggelegd op dit moment. En daarnaast komt, wil ik überhaupt wel zoveel uren werken? Tuurlijk is wat extra geld op de bank heel fijn maar quality tijd met mijn gezin is mij ook heel veel waard!

Hoe ik het gaan aanpakken qua werk?
Voor Lot ga ik 1-2 dagen per week werken (dat wisselt per week), mijn eigen werk plan ik er om heen. Sep blijft over het algemeen 1 dag per week over op school, de andere dagen haal ik hem tussen de middag op voor een boterhammetje en kan hij even uitrusten. Hoe het allemaal in de praktijk gaat werken, dat moet ik nog gaan ervaren.. maar ik heb er alle vertrouwen in en heel veel zin!

Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood || kookvideo || cookedbyrenske

Door naar het recept van vandaag!
Op zoek naar een lekker vegan smeersel/dip? Probeer dan echt eens deze artisjokdip! En als je geen vegan bent.. zeker ook proberen, je kan het vergelijken met een hummus.. maar dan met een heel verrassende smaak! In de video kun je zien hoe makkelijk het is om te maken 🙂

Dit heb je nodig
voor 1 brood
500 gr all-in roggebrood mix (Soezie)
310 ml water

voor de dip
200 gr ongezouten, ongebrande cashewnoten (1 nacht geweekt in water)
2 potten artisjokharten op olie
1/2 bol knoflook
2 el gesneden peterselie
sap van 1/2 citroen
olijfolie
peper en zout

Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood || kookvideo || cookedbyrenske

Bereiding
Doe de cashewnoten in het bakje van de staafmixer (waar het mes al in zit), voeg water toe tot ze onderstaan en zet voor een nacht in de koelkast.

Doe het broodmeel en water in het bakblik waar het speciale kneedmes voor roggebrood al in zit. Selecteer programma 2 en druk op start. Zodra het brood klaar is laat je het volledig afkoelen op een rooster.

Verwarm de oven voor op 180 graden, pak de halve bol knoflook in met aluminiumfolie en pof deze zo’n 40 minuten. Laat volledig afkoelen. (je zou dit ook de avond van te voren kunnen doen!)

Laat de artisjokharten uitlekken maar vang wel de olie op. Giet de cashewnoten af, voeg de artisjokharten, peterselie, sap van de citroen, wat van de opgevangen olie en wat peper en zout toe. Knijp de gepofte knoflook uit en voeg ook toe. 

Maal tot een smeuïge dip, voeg wat extra van olie van de artisjokharten toe als het geheel niet goed smeuïg wordt. Doe in een mooi bakje en maak af met nog wat peterselie en een scheutje olijfolie.

Serveer tijdens een feestje, picknick of een borrel, genieten maar!

Heb jij deze artisjokdip ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel weer!

Liefs! Renske

Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood || kookvideo || cookedbyrenske

Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood || kookvideo || cookedbyrenske

Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood || kookvideo || cookedbyrenske

2 gedachten over “Persoonlijke update, een heel leuk nieuwtje en een kookvideo; Vegan artisjokdip met versgebakken roggebrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *