Hoofdgerechten, Lunch, Recepten

Little confession en een heerlijk recept; Geroosterde wortelsoep met easy peasy naan

fullsizeoutput_3f25

De voorjaarsvakantie is voorbij en het ‘normale’ leven is weer begonnen. JEEJ! Ja voor mij betekent dat JEEJ!

Little confession…
Ik kijk eerlijk gezegd nooit echt uit naar de schoolvakanties… ondanks dat het al een stuk beter met me gaat, vind ik het moederschap in combinatie met mijn CVS echt heel pittig.
(Mocht je meer willen lezen over mijn CVS kijk dan hier en hier.)

Als Sep naar de peuterspeelzaal gaat..  4 dagdelen per week, (de ene dag de ochtend de andere dag de middag) dan is het voor mij best goed te doen.
Maar als hij continue thuis is, dan is het een ander verhaal.
Hij zit in een fase waarin hij heel veel vragen stelt (maar dan ook echt heul veel!), erg slecht luistert en daarnaast is hij ook nog eens heel doof door vocht achter zijn trommelvliezen (hij krijgt gelukkig binnenkort buisjes), dus mijn geduld wordt erg op de proef gesteld.
En ik kan je vertellen.. het lukt me niet altijd die te bewaren.

Helaas is mijn kookpunt sneller bereikt dan bij ‘gezonde’ mensen. Door de vermoeidheid irriteer ik me veel sneller, kan ik minder prikkels hebben en heb ik regelmatig een rustmoment nodig. En dat is moeilijk met een peuter in huis!

Vandaar dat ik nu blij ben dat de vakantie weer voorbij is. En begrijp me niet verkeerd, ik ben echt dol op mijn kleine mannetje! Ik knuffel hem meestal helemaal plat, maar de hele dag, de hele week alleen maar Sep.. dat trek ik gewoon slecht ­čśë

Ik weet nu in ieder geval dat ik voor de komende schoolvakantie wat meer buiten de deur moet plannen, speeldates moet afspreken en wellicht een leuk logeerpartijtje..

Hoe ervaar jij dat tijdens de vakanties als je kids hebt? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Week Zonder Vlees
Door naar het recept van vandaag! Als je me op IG volgt heb je het wellicht al gezien; ik doe mee aan de #weekzondervlees. Normaal gesproken eten wij al minder vlees, 2-3x per week, maar deze week ga ik helemaal zonder. Het is naast dat het beter is voor de dieren (duh) ook veel beter voor onze planeet! Wanneer je als volwassene ├ę├ęn week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. (Meer info hierover kun je vinden op┬áwww.weekzondervlees.nl)

fullsizeoutput_3f26

Vandaag wil ik je daarom inspireren met een vega soepje! Deze verwarmende wortelsoep zit vol specerijen en heerlijke groentes en is ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Dit heb je nodig
voor ongeveer 1,5 liter soep
3 grote wortels
1 rode paprika
1 zoete aardappel (middelmaatje)
1 ui
3 tenen knoflook
2 tl komijn
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl koriander
2 laurierblaadjes
1 steranijs
2 groente bouillonblokjes
100 ml kookroom

voor de naan
voor ongeveer 8 stuks
400 gr speltmeel
300 gr griekse yoghurt
2 tl bakpoeder
1 tl komijn
zout

Bereiding
Schil de wortel en zoete aardappel. Snijd alle groentes in grove stukken en doe ik een ovenschaal (die ook in de magnetron kan). Plet de knoflooktenen maar laat het velletje erom.

Verdeel de specerijen over de groenten, voeg wat olie, peper en zout toe en meng goed door met je handen.

Gaar de groenten in een combinatieoven; 700 watt en 200 graden in zoÔÇÖn 25 minuten.┬áDoor de combinatiestand te gebruiken garen je groentes sneller maar worden ze ook gegrild.

Maak ondertussen de naan. Doe de ingredi├źnten in de foodprocessor met het kneed hulpstuk en kneed tot een deeg (kan ook met de hand). Verdeel in 8 bolletjes en rol uit tot een langwerpig broodje. Verhit een grillpan. Smeer het deeg aan beide kanten in met wat olie en grill ze in 2-3 minuten per zijde gaar.

Zodra de groenten klaar zijn verwijder je de schillen van de knoflook en doe je alles in de blender met ongeveer een liter water, de kookroom (houd een klein beetje apart om af te maken) en de bouillonblokjes.

Mix tot een gladde soep en serveer met de naan.

Heb jij deze soep ook gemaakt? Laat het me weten door de #cookedbyrenske te gebruiken op IG of Facebook, of stuur me even een persoonlijk berichtje.. vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel weer!
Liefs! Renske

fullsizeoutput_3f24

fullsizeoutput_3f27

0 gedachten over “Little confession en een heerlijk recept; Geroosterde wortelsoep met easy peasy naan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *