Borrelhapjes, Hoofdgerechten, Recepten

Vegan pizza met champignons en truffelolie

Vegan pizza met champignons en truffelolie

Misschien heb je het wel op Instagram voorbij zien komen een paar weken geleden dat ik had afgesproken met Dalí van Zonderzooi. Ze heeft haar eigen foodblog en ze is foodcoach, super inspirerend! Zeker een #volgtip!
Ik volgde haar al een tijdje op Instagram en het leek me heel leuk om eens samen te koken en fotograferen. En dat hebben we gedaan 🙂

We hebben die dag drie recepten getackeld..  waaronder deze chocoladehartjes voor Valentijn. Het 3e recept, die van mij, zal binnenkort online komen.

Maar vandaag eerst het recept van Dalí; vegan pizza met champignons en truffelolie! Dit recept is helemaal vegan, super easy en ook nog eens heel lekker… maken dus!

#tip Serveer hem bij een feestje, succes gegarandeerd!

Dalí in actie
Dalí in actie

Ingrediënten
Voor 1 pizza
6 vellen vegan bladerdeeg (verkrijgbaar bij de grotere Ekoplaza)
500 gr kastanje champignons
75 gr gezeefde tomaten
1 grote eetlepel tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 rode ui
Klein bosje verse tijm
Olijfolie
Truffelolie
Zout en peper

Vegan pizza met champignons en truffelolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C en haal de vellen bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien.

Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje of velletje keukenpapier. Snijd ze daarna in dunne plakjes.

Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen.

Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de tomatenpuree, gezeefde tomaten en fijngesneden knoflook door elkaar. Rits 5 takjes tijm los en voeg deze toe. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de vellen bladerdeeg aan elkaar en duw met je vingers de randen aan elkaar. Verdeel de saus in een dun laagje over het bladerdeeg en laat 1 cm aan de randen vrij. Beleg de pizza met champignons, ui en takjes tijm.

Bak de pizza in voorverwarmde oven in 15- 20 minuten goudbruin en gaar. Schenk er ten slotte een scheutje truffelolie overheen.

Heb jij deze pizza ook gemaakt? Tag mij en Dalí (@zonderzooi) in je foto en gebruik de #zonderzooi en #cookedbyrenske, vinden we heel leuk om te zien!

Tot snel!

Liefs! Renske

Vegan pizza met champignons en truffelolie

Vegan pizza met champignons en truffelolie

Vegan pizza met champignons en truffelolie

5 gedachten over “Vegan pizza met champignons en truffelolie”

  1. Ziet er heerlijk uit! Als vegetariër – en een beetje veganist – ben ik ook steeds op zoek naar originele manieren om mijn pizza te maken, en dit ziet er echt lekker uit. In een de wekelijkse folder van Albert Heijn (bron: https://www.folderbode.be/) zag ik een pizzadeeg gemaakt van bloemkool. Eenmaal in AH zag ik ook nog ééntje gemaakt van pompoen, die heb ik dan ook geprobeerd en was ook heel origineel lekker! Zou zulke deeg graag eens vers maken…

    1. Goed om te horen! Dat klinkt inderdaad ook goed 🙂 ik heb zelf al wel een keer geprobeerd het met bloemkool te maken, dat recept had alleen nog wel wat verbetering nodig.. to be continued 😉 Heb je mijn recept al gezien waar ik zoete aardappel als topping gebruik voor de pizza? Ook heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *