Afgelopen weekend hadden Bert en ik afgesproken dat hij weer eens een klusje in huis zou gaan doen, want de laatste tijd is dat er maar niet van gekomen…
Hij ging aan de slag met de plinten voor de woonkamer en Sep en ik gingen samen een brownie bakken. In het weekend mag ik van mezelf altijd wat lekkers bakken, de ene keer kies ik voor een echt ‘fout’ recept, maar deze keer ging ik voor een wat gezondere brownie waarin we courgette verstopten! En nee, daar proef je echt helemaal niks van terug!
Omdat ik de brownie ook wilde fotograferen achteraf en het een beetje leuk wilde maken voor Sep mocht hij ook zijn eigen setting stylen, met een klein beetje hulp van mij werd het hartstikke leuk! Zie het resultaat hieronder.. handjes op de foto doen het altijd zo goed he?
Het recept van de brownie vond ik op de website van Puur Suzanne.. waar ik bij het koken van maaltijd heel veel zelf verzin, is dat bij bakken wat lastiger. Niet qua smaken, maar meer qua verhoudingen. Bakken is pure wetenschap dus daarom is het handig om bestaande recepten naar je eigen hand te zetten. Wat daarbij belangrijk is dat je de juiste verhoudingen aanhoudt.
Het is trouwens niet zo dat ik dit recept klakkeloos kopieer en plak, ik herschrijf het zoals ik het zelf heb gemaakt 🙂 je hebt toch altijd je eigen maniertjes!
De ondergrond die ik deze keer gebruikte maakte ik ook vorige week zelf. Het was een bestaande ondergrond die ik eerder had geschilderd, maar niet helemaal tevreden mee was. Een tijd geleden vond ik bij de Action kant op een rol, dit heb ik over de plaat gelegd en erna met de spons, met witte, grijze en zwarte verf, over het kant gestempeld. Ik vind het wel een tof effect geven! Het bakblik dat ik gebruikte vond ik trouwens bij de kringloop, echt zo’n vondst waar ik heel blij van word!
Dit heb je nodig
250 gr dadels
100 gr speltmeel
70 gr cacaopoeder (+extra om te bestuiven)
150 gr courgette
2 eieren
100 gr kokosolie
1 tl vanillepoeder
100 ml koude koffie
2 tl kaneel
1 tl bakpoeder
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden en vet je bakblik in en bestuif met cacaopoeder. Klop de overtollige cacaopoeder eruit.
Ik gebruikte deze keer een bijzondere vorm, maar het kan ook gewoon in een vierkante vorm natuurlijk. Bekleed die dan ook met bakpapier, sla het stapje van bestuiven met cacaopoeder over.
Zet een kopje koffie en laat afkoelen. Smelt de kokosolie in de magnetron.
Doe de dadels, de courgette, de cacao poeder, kaneel en de vanillepoeder in de foodprocessor en maal tot het een egaal mengsel.
Voeg dan de bakpoeder, de koffie, de kokosolie, het speltmeel en de eieren toe.
Maal tot een egaal beslag en doe dit in je bakblik.
Bak de brownie in ongeveer 30-40 minuten af. Check even met een sateprikker of hij gaar is.. brownie is altijd een beetje plakkerig.. dus helemaal droog hoeft hij er niet uit te komen, maar te plakkerig is gewoon ongaar en niet lekker 😉
Laat afkoelen op een rooster, verwijder na ongeveer 5 minuten uit het bakblik.
Bestuif eventueel nog met wat cacaopoeder.
En dan kan ik alleen nog maar zeggen; GENIET ervan!
Duik jij ook wel eens de keuken in je met je kleintje(s)? Maak vooral deze brownie eens! Heel leuk om samen te doen in het weekend 🙂
Maak een foto en laat het me weten via een privé berichtje of gebruik de #cookedbyrenske op Facebook of IG en tag me! Vind ik heel leuk om te zien!
Liefs! Renske
Wat leuk dat je een recept van mijn website hebt gemaakt! En wat een mooie foto’s heb je erbij gemaakt.
Ja.. ik vind het altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen! En dankjewel 🙂 zo leuk om te doen!