Hotspots, Restaurants

Hotspot #1: LittleV Den Haag

fullsizeoutput_3b98

Tijd om een nieuwe rubriek te lanceren; HOTSPOTS!
Mooie plekjes waar je lekker kunt eten. Ik vind het, naast dat het eten goed is, ook heel belangrijk dat er nagedacht is over de inrichting en styling van een restaurant. Dat is wat mij betreft al de helft van de ervaring!

Little V
Het is alweer even geleden dat Bert en ik bij Little V zijn gaan eten, ik was er alleen nog niet aan toe gekomen om er een blog over te schrijven.
Eens in de zoveel tijd verrassen Bert en ik elkaar met ‘iets leuk doen’, vaak met uit eten gaan want daar houden we beiden heel erg van. Deze keer had ik een etentje bij Little V dus als verrassing! Ik had al een paar keer hele enthousiaste reacties op Instagram voorbij zien komen over dit restaurant, dus ik wilde er echt heel graag een keer heen.

Ik had gereserveerd en mijn moeder als oppas geregeld. Te leuk om Bert zijn gezicht te zien toen mijn moeder onverwachts binnenstapte op een woensdagavond…daar heb ik helaas geen foto’s van gemaakt 😉 (Bij voorbaat excuseer ik me alvast voor de foto’s die ik wel heb gemaakt… het was in het restaurant echt heel donker en ik had alleen mijn telefoon bij me.)

We sprongen op de fiets richting het centrum van Den Haag, om precies te zijn naar het Rabbijn Maarssenplein 21.

Little V staat voor ‘Little Vietnam‘, maar de ‘V‘ staat ook voor ‘verrassing‘. Want, zoals er op hun website staat; ‘Wil je de verrassende keuken van Vietnam ontdekken, dan ga je naar Vietnamees Restaurant Little V‘.

We werden heel enthousiast ontvangen door de gastvrouw en we kregen een fijn plekje in een hoekje, vlakbij de open keuken.

Het sfeertje in het restaurant voelt echt aan alsof je in het buitenland bent! Door te werken met veel donkere kleuren, toffe planten en gave accessoires hebben ze wat mij betreft echt de spijker op de kop geslagen.

fullsizeoutput_3b9a

We kozen voor het 4-gangendiner en lieten ons verrassen door de chef.
Ik heb niet helemaal onthouden wat we precies gegeten hebben, het is inmiddels alweer 2 maanden geleden, maar op de website vond ik het menu waarbij ik denk dat ik de juiste gerechtjes gevonden heb die ook onderdeel waren van ons menu. Sorry als het soms niet helemaal klopt! (Ik zal voortaan noteren wat ik eet 😉 of sneller een blog erover schrijven)

Het voorgerecht zie je hieronder en bestond uit verschillende kleine gerechtjes;
– CHA GIO LITTLE V
Gefrituurde loempia’s met kip, geserveerd met slablad, munt, koriander en dipsaus van vissaus.
– GOI CUON
Gevulde rijstvelrolletjes met rund geserveerd met verse groenten en kruiden en dipsaus.
-GOI DU DU
Groene papaja salade met gegrild varkensvlees en garnalen.

Het voorgerecht (2 pers.)
GOI DU DU; Groene papaja salade met gegrild varkensvlees en garnalen.
GOI CUON; Gevulde rijstvelrolletjes met rund geserveerd met verse groenten en kruiden en dipsaus.

Ik vond dit echt heerlijke gerechtjes, BOMvol smaak! Vooral in combinatie met alle kruiden en de sausjes.

Als tussengerecht kregen we PHO; Klassieke Vietnamese rijst-noedelsoep met garnalen. Geserveerd met verse kruiden en hoisin-dipsaus.

Ook weer JUM! Ik had ergens wel een beeld van de Vietnamese keuken.. en deze soep geeft naar mijn idee dat beeld heel goed weer! Aziaten zijn echt een kei in het combineren van smaken en het toevoegen van een lekker pitje! Love it 🙂

Het hoofdgerecht bestond weer uit verschillende soorten gerechten; komt ie!
– GA NUONG XA; Gegrilde kipkarbonade / citroengras.
– CA KHO TO; Zeebaars / karamelsaus

Ernaast kregen we, zoals je kunt zien hieronder nog rijst, mihoen en vers gewokte groenten.

Het hoofdgerecht
CA KHO TO; Zeebaars / karamelsaus

Het was veel te veel dus kregen we een ‘doggiebag’ mee naar huis, ideaal! Ik ben daar echt voorstander van, want anders zou het toch in de prullenbak belanden. Eigenlijk zouden alle restaurants dat aan moeten bieden!

So far hadden we echt een fijne ervaring.. de bediening was goed, alle gerechten werden netjes uitgelegd en er werd goed gelet op drinken. Tussen de gerechten door werd de tafel zelfs nog extra schoongemaakt.
Maar daarna voelde het ineens wat minder, we hadden de tafel maar 2 uur (dat wisten we wel van te voren) en voelde het een half uur van te voren al een beetje alsof we moesten haasten.

Ze vergaten dat we nog een dessert kregen… kan gebeuren natuurlijk, maar als je dan ook nog eens een dessert op tafel krijgt wat totaal niet past bij het hele Vietnamese plaatje qua smaken dan voelt dat gewoon een beetje als een teleurstelling.

Hieronder zie je de desserts, die moesten we delen.. ik snapte de manier van opdienen niet helemaal… Maak dan 2 bordjes met een kleiner stukje cheesecake en een klein potje chocomousse. Nu zijn wij man en vrouw en vinden het echt niet erg om uit hetzelfde potje te eten, maar wat nou als je daar met je collega’s zit. Niet heel goed over nagedacht dus…

De smaak van de cheesecake en de mousse was ook echt niet lekker, dat zou ik zelf beter kunnen denk ik. Oef, ik zit wel op m’n kritische stoel he, ik wil jullie gewoon eerlijk vertellen wat ik ervan vind..

We gaven aan wellicht nog een cocktail te willen drinken, er werd moeilijk gekeken (non-verbale communicatie zegt altijd zoveel!) maar ze ging toch haar best doen om een plekje te regelen. Het was wel mogelijk maar omdat ons gevoel na het dessert en haar reactie niet zo goed meer was besloten we ergens anders nog een drankje te doen. Toen ze als afsluiter nog vergaten om onze jassen te halen was ik wel even klaar met Little V.

Conclusie; Heerlijk gegeten, maar doordat het dessert zo tegenviel hebben we voor ons gevoel te veel ervoor betaald. Het 4-gangen menu kost €30 p.p. en als je een 3-gangen menu neemt ben je €25 kwijt. Het dessert vond ik echt geen €5 waard dus, daar had ik liever niet voor willen betalen.

Ik zou deze blog heel graag positief af willen sluiten, maar zo’n negatieve ervaring aan het einde laat het goede bijna verdwijnen ofzo.. gek is dat he!? Terwijl ik wel heel erg te spreken ben over de hele ambiance en het voor- en hoofdgerecht wel heel lekker waren, zou ik er zelf niet heel snel weer heen gaan..

Misschien moet ik het nog maar een keer een kans geven en dan gewoon geen dessert nemen.. En dat is ook mijn tip voor jullie dan; vraag van te voren even wat voor dessert ze serveren die dag!

Little V is dus zeker wel een hotspot, met een kleine kanttekening 😉

Zijn jullie wel eens bij Little V geweest? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring!

Waar ik ook benieuwd naar ben.. vinden jullie het leuk om dit soort blogs vaker te lezen? Laat het me weten, want dan ga ik er lekker mee door!

Tot de volgende blog,
Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *