Recepten, Taarten & Koekjes

DIY foodbackdrop uitproberen met heerlijke pindakaaskoekjes

fullsizeoutput_3b89

Wie mij op Instagram volgt heeft wellicht afgelopen week in mijn stories voorbij zien komen dat ik een paar nieuwe achtergronden voor het fotograferen van mijn gerechten zelf heb gemaakt.

Dit heb ik al vaker gedaan op een houten plaat, maar deze keer ging ik aan de slag op een stuk stof! Lucie van Mylucie.com inspireerde me met deze blog om weer eens een verfkwast in handen te nemen om wat moois te creëren.

Ik ging bij Ikea op zoek naar wat lapjes stof. Ik wist dat ze daar losse stof verkopen en vaak ook een ‘restjes’ bak hebben. Ik vond een stuk witte stof van 140×50 cm voor maar €1. Deze knipte ik in twee stukken waardoor ik 2 achtergronden van 70x50cm overhield, prima formaat voor foodfotografie.

Ik bewerkte de stof eerst met een primer die ik bij de Action kocht voor €2,69.
Daarna ging ik aan de slag met witte en zwarte acrylverf, die ik ook bij de Action kocht voor €1,75 per stuk. Zie hieronder het filmpje hoe ik te werk ging!

Wat zo ideaal is aan een achtergrond op canvas is dat je ze makkelijk kan opbergen. Gewoon oprollen en het neemt nauwelijks ruimte in beslag, in tegenstelling tot al die houten platen die onze voorraadkast erg vol maken… sorry schat! #mijnvrouwheefteenhobby

De achtergrond die je op de foto’s ziet is trouwens een andere dan in het filmpje, ik maakte er natuurlijk 2.. een wat lichter grijze (filmpje) en een antraciet grijze (foto’s). Mijn werkwijze was wel hetzelfde.

Omdat ik graag gelijk mijn nieuwe achtergrond uit wilde testen ging ik online opzoek naar een recept dat ik even snel kon maken voordat ik mijn neefje uit school ging halen vorige week.
Tot voor kort kwam hij elke donderdag bij mij spelen, maar nu hij vier is geworden gaat hij hele dagen naar school en komt hij alleen nog uit school. Sep vindt dat super jammer.. logisch, want zijn speelmaatje is weg! Nog maar 5 maanden en dan mag hij ook naar de grote school…

Ik vind het altijd leuk om zelf wat lekkers voor de jongens op tafel te zetten, maar dan het liefst zo verantwoord mogelijk. Het recept van deze pindakaaskoekjes vond ik op de website van As cooked by Ginger, een Belgische foodblogger die ik al een tijdje op Instagram volg. Superleuke enthousiaste meid, zeker het volgen waard 😉
Ik paste het recept wel aan om het wat gezonder te maken door de suiker en siroop te vervangen met een klein beetje honing en de roomboter door kokosolie. Ook voegde ik nog wat zonnebloempitten toe. Zo krijg je een verantwoord tussendoortje zonder al te veel gekke toevoegingen.

fullsizeoutput_3b88

Dit heb je nodig
voor 12 koekjes
135 g havermout
6 el cacaopoeder (+ extra om te bestuiven)
60 g kokosolie
120 g pindakaas
3 el honing
handjevol zonnebloempitten

Bereiding
Doe de kokosolie, pindakaas en honing in een pannetje en smelt op het vuur tot het de kokosolie gesmolten is en het geheel goed gemengd is.

Roer ondertussen de droge ingrediënten met elkaar. Voeg dit toe aan het pannetje en meng goed.

Laat het even een half uurtje staan zodat het iets opstijft. (Je kunt er ook gelijk balletjes van rollen, maar houdt er dan rekening mee dat het heel plakkerig is.)

Maak je handen voor het rollen nat zodat het mengsel niet blijft plakken. Rol kleine balletjes, ter grootte van een pingpong balletje, druk ze lichtjes plat en leg op een bord bedekt met bakpapier.

Bestuif ze met wat cacaopoeder en zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Bewaar de koekjes ook in de koelkast in een afgesloten bakje.

Op de foto’s glanzen de koekjes nog, dit is omdat ik ze voor het koelen heb gefotografeerd. Na het koelen zien ze er dus iets anders uit.

Owja.. kleine kleine tip: neem niet te veel koekjes tegelijk want dan is het hele gezonde en verantwoorde idee weg 😉

Tot de volgende blog!

Liefs! Renske

fullsizeoutput_3b81

fullsizeoutput_3b8b

6 gedachten over “DIY foodbackdrop uitproberen met heerlijke pindakaaskoekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *