Lunch, Ontbijt, Recepten

Een persoonlijk begin van het jaar..

P1010644

Tja hoe begin je je eerste blog in het nieuwe jaar als het al meer dan een week nieuwjaar is? Ze zeggen dat je dan geen ‘gelukkig nieuwjaar’ meer mag zeggen…

Maar ja, wie zijn ‘ze’!?
Het nieuwe jaar wil ik beginnen door me niet al te veel meer aan te trekken van wat ‘ze’ zeggen en van mij vinden.. dus GELUKKIG NIEUWJAAR LIEVE LEZERS!

Ik denk dat ik hierboven best wel even een spijkertje op zijn kop sla wat betreft mijn all time struggle… ik trek me altijd van alles van iedereen aan en daardoor maak ik het mezelf niet heel makkelijk. Ik wil iedereen tevreden houden..  leuk gevonden worden door iedereen, continue opzoek naar bevestiging.
Waar dat vandaan komt weet ik maar al te goed.. *maak je maar even klaar voor een persoonlijk verhaal* .. ik heb een behoorlijk pittig pestverleden en dat maakt me nu nog steeds onzeker, onzeker als de pest! Continue.. altijd ..
Ik weet dat ik totaal niet onzeker overkom en ik word vaak ‘raar’ aangekeken als ik deze confession doe.

Maar het is dus zo *zo dat is eruit*…

En nope ik ben niet zielig.. ik ben er juist hard mee aan de slag gegaan ..
Zoals jullie misschien wel weten ben ik in behandeling voor mijn CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Toen we begonnen met de daadwerkelijke behandeling kwamen we erachter dat er nog heel veel oud zeer zit bij me.. en zoals mijn therapeute het omschreef, we kunnen beter eerst de wond goed schoonmaken voordat we de pleister gaan plakken.. “Weet wel” zei ze, “dat het even heel zeer gaat doen, maar je litteken wordt veel minder zichtbaar..”

Heel lang heb ik er niet over na hoeven denken.. ik wil die wond schoon! En nu zit ik er dus middenin.. alles komt naar boven.. mn hele levenslijn gaan we langs. Best wel AUW!

Ondertussen gaat het leven gewoon door.. en dat is best pittig. Want na zo’n therapiesessie ben ik helemaal op, dan kan ik niks anders dan op de bank hangen en doelloos tv kijken. Meestal plan ik die afspraken op woensdag, want dan is Bert thuis en is hij er voor Sep. A big shout out trouwens voor mijn allerliefste man! Echt zonder hem zou ik het echt niet kunnen!

Soms kies ik er bewust voor niet te diep te gaan omdat ik de dag erna iets belangrijks in de planning heb waar ik mijn volle aandacht voor nodig heb..

Het is dus niet zomaar een ‘therapietje’.. het is onderuit gaan, na een paar dagen weer opkrabbelen om daarna weer onderuit te knallen. Maar ik merk wel dat ik er nu al sterker van ben.. mijn moeheid is er nog, maar ik herstel sneller.. en hoe pittig ook ik weet dat het beter gaat worden!

STRUGGLE…
Dat ik afgelopen week niet geblogd heb was een grote struggle voor me.. waarom dan?
Omdat ik dus zo graag wil voldoen aan het beeld dat mensen hebben van een foodblogger, niet perse dagelijks, maar wel regelmatig een nieuw recept plaatsen.. en ik wil graag dat mijn foodblog groeit, dus dan MOET je wel posten toch?!

Niks moet, ook al vind ik het nog zo leuk om te doen allemaal.. ik heb gewoonweg niet altijd de energie of tijd. En het moeten voldoen aan het beeld dat mensen hebben.. dat wil ik ook niet meer.. ik ben wie ik ben en ik doe wat ik kan! En wat ik doe, doe ik met liefde en vol overgave..

Afgelopen week was ik druk met een grote opdracht voor Panasonic, vol overgave dus en dat vraagt veel van me. Daarom heb ik ook wat minder tijd voor mijn blog de komende weken. Ik weet dat ik niemand iets verschuldigd ben, maar toch voelt het goed om jullie deze (ietwat uitgebreide) uitleg te geven. Ik ben niet perfect, nobody is.. en dat is PRIMA!

Even iets heel anders.. 
In december is er heel veel lekker, maar toch wat minder gezond eten voorbij gekomen op mijn blog maar ook hier in huis. En dat merk ik.. de weegschaal zegt dat ik 3 kilo ben aangekomen.. OOPS!

Het nieuwe jaar wil ik heel graag beginnen met een gezonde start.. nee laat ik het goed zeggen.. ik ga vanaf vandaag weer starten en terug naar de gezondere levensstijl zoals ik die al eerder beschreef. En de smoothiebowl in het recept hieronder past daar heel goed bij! Lees je mee?

P1010640

Dit heb je nodig
voor 2 smoothiebowls
1/2 kakifruit
1/2 banaan
1 avocado
handvol bevroren mango
10 witte druiven
5 el yoghurt

topping (naar keuze)
Kiwi
Mandarijn
Druiven
Kakifruit
Granola
Chiazaad

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender en maal tot een romige smoothie.

Verdeel over 2 komen en maak af met de toppings.

Easy peasy he?! Geniet ervan zou ik zeggen! 😉

Zoals ik hierboven al zei, het zal de komende tijd iets rustiger zijn, zowel op mijn blog als op IG/Facebook. Jullie merken vanzelf wel wanneer ik weer wat meer tijd heb!

Mocht je deze smoothiebowl gemaakt hebben, maak er dan even een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske of stuur me een berichtje, vind ik heel leuk!

Heb je nog vragen of wil je even kletsen naar aanleiding van mijn persoonlijke verhaal, dan mag je me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen!

Liefs! Renske

P1010645

8 gedachten over “Een persoonlijk begin van het jaar..”

  1. Wow Renske, wat open van je, knap hoor dat je dit hier durft neer te zetten over je verleden. En inderdaad, posten als het je lukt en het is geen ramp als het niet even is. Je fans blijven wel toch wel;-)
    Dikke doen Lucie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *