Nagerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Kerstmenu nagerecht; Trifle met glutenvrije kruidencake en smulfruit

Kerstmenu nagerecht; Trifle met glutenvrije kruidencake en smulfruit || cookedbyrenske

Zo, zijn jullie al helemaal klaar voor de kerst? Of hebben jullie last van keuzestress? 😉

Zelf ben ik er nog niet helemaal over uit wat ik ga maken, want hoe lekker het menu is wat nu online staat.. ga ik toch weer voor iets nieuws! Dit menu heb ik natuurlijk al meerdere keren gemaakt om de recepten te perfectioneren 😉

Op kerstavond duik ik samen met een vriendinnetje de keuken in, de rest van de kerstdagen maak ik het mezelf makkelijk. Eerste kerstdag gaan we gourmetten en tweede kerstdag gaan we naar familie en mogen we lekker aanschuiven, goed geregeld al zeg ik het zelf.

Als afsluiter van het kerstmenu ben ik gegaan voor een heel makkelijk maar super lekker toetje! Normaal gesproken wordt een trifle in een hele grote glazen kom geserveerd, maar ik koos ervoor ieder een eigen mini trifle te geven.

Mocht je nu geen broodbakmachine hebben dan kun je ook een gewone cake bakken waar je de specerijen aan toevoegt of om het jezelf helemaal makkelijk te maken; je koopt gewoon een kant en klare cake 😉

Bekijk snel de video om te zien hoe je het maakt!

Dit heb je nodig
voor 4 personen
250 gr vers smulfruit

voor de glutenvrije cake
80 gr boter (in blokjes van 1x1cm)
120 gr suiker
3 losgeklopte eieren (ongeveer 180gr)
160 gr glutenvrije bakmix
80 gr amandelen (fijngemalen in het staafmixerbakje)
80 gr banaan (in blokjes van 1-2cm)
10 gr bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 tl kardemom
1 tl venkelpoeder

voor de mascarponeroom
250 gr mascarpone
125 ml slagroom
2 tl vanillepasta
2 el suiker

om af te maken
een reep pure chocolade

Kerstmenu nagerecht; Trifle met glutenvrije kruidencake en smulfruit || cookedbyrenske

Bereiding
Doe de ingrediënten voor de cake in het bakblik van de broodbakmachine waar het kneedmes al in zit.

Zet het blik in de machine en stel in op menu 20. Na 2 minuten zal de broodbakmachine piepen en kun je het meel wat langs de zijkant zit wegschrapen. Druk weer op start.

Na 12 minuten piept de machine nogmaals en kun je de bovenkant van de cake zonodig gladmaken. Druk weer op start.

Maak ondertussen de mascarponeroom.
Klop de slagroom met de suiker en vanillepasta tot hij bijna stijf is. Roer met een lepel de mascarpone los en voeg toe aan de slagroom. Klop nog kort tot het een mooie gladde room is. Klop niet te lang want dan kan de slagroom in boter veranderen 😉 Doe de mascarponeroom in een spuitzak.

Verwijder na het bakken de cake direct uit het blik en laat compleet afkoelen op een rooster.

Kies 4 mooie glazen uit waar je de trifle in wilt serveren.

Snijd van de cake een paar plakken en snijd die in kleine blokjes.
Begin met een laagje cakeblokjes in de glazen, de bodem moet helemaal bedekt zijn. Druk even aan met een lepel.

Vervolg met een laagje van de mascarponeroom. Probeer het zo gelijkmatig te verdelen voor het mooiste eind resultaat. Erna een laagje van het smulfruit.

Dan weer een laagje cakeblokjes, mascarponeroom en fruit. Maak af met een toef mascarponeroom en enkele framboos of blauwe bes. Schaaf wat van de pure chocolade erover.

Maak dit gerecht een dag van te voren of de ochtend van kerst. Haal wel een half uurtje voor opdienen uit de koelkast en rasp de chocolade op het laatste moment erover!

Heb jij dit nagerecht of het hele kerstmenu gemaakt? Laat het me weten via #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske via IG of FB of stuur me even een bericht, vind ik heel leuk om te zien!

Hele fijne feestdagen allemaal!

Liefs! Renske

Kerstmenu nagerecht; Trifle met glutenvrije kruidencake en smulfruit || cookedbyrenske

Kerstmenu nagerecht; Trifle met glutenvrije kruidencake en smulfruit || cookedbyrenske

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *