Panasonic Experience Fresh, Recepten, Taarten & Koekjes

Sinterklaas muffins met appel

Sinterklaas muffins met appel || cookedbyrenske

Jaaaaa! Vandaag komt Sinterklaas eindelijk weer aan in Nederland!
Sinterklaas vind ik echt wel een leuk feestje, zeker omdat het een typisch Nederlands feest is en dus best wel uniek.. maar toch houd ik niet van de hysterie die er ontstaat in het land. Je wordt doodgegooid met advertenties, speelgoedboeken en aanbiedingen (die meestal helemaal niet heel erg gunstig zijn). Ik ben meer van; doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, dus ook wat betreft het aantal kadootjes en de hoeveelheid aandacht het krijgt hier in huis.

We maken er hier dus een niet te groot ding van. Sep mag 1 keer zijn schoen zetten, toevallig gelijk vanavond al, want dan logeren we bij mijn zus en Sep z’n neven zetten ook hun schoen.
Verder vieren we 2 december Sinterklaas en krijgt hij een aantal kadootjes… waaronder een tweedehands superheldenpak wat we van de collega van Bert kregen, een nieuwe rugzak voor school en ook iets om mee te spelen; een houten dokterssetje.
Niet te gek dus.. hoe doen jullie dat?

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook het snoepgoed, de kruidnoten, boterstaven, chocolade letters, taaitaai poppen .. met andere woorden; veeeeel suiker!

Ook hierin doen we niet te gek, we kopen geen van alles hierboven maar ik maak zelf wat lekkers, wat ook een stuk verantwoorder is.

De muffins in dit recept zijn gezoet met appelsap (uit de slowjuicer) en dadelstroop, tuurlijk zitten daar ook suikers in, maar dat zijn natuurlijke suikers en daar ga ik toch liever voor!

Bij het fotograferen van de muffins wilde Sep heel graag helpen, altijd leuk zo’n hulppietje! Het resultaat mag er zijn, hoe schattig die lieve kleine handjes.. ik houd ervan!

Sinterklaas muffins met appel || cookedbyrenske

Dit heb je nodig
voor 9 muffins
100 gr speltmeel
50 gr amandelen
140 gr havermout
3 tl bakpoeder
4 tl speculaaskruiden
2 grote appels
125 ml melk
2 eieren
50 gr dadelstroop
3 el zonnebloemolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maal de amandelen tot een fijn meel met behulp van het staafmixerbakje.

Meng de droge ingrediënten in een beslagkom en zet even apart.

Maak met de slowjuicer 125 ml appelsap (schillen en klokhuis kun je laten zitten).
Snijd van de overgebleven appel kleine blokjes van 0,5cm (zonder klokhuis ;)).

Meng de rest van de ingrediënten met de appelsap.

Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het appelsapmengsel erin, voeg ook de kleine appelblokjes toe. Meng tot alle ingrediënten een mooi beslag vormen.

Vet een muffinvorm in of doe muffinpapiertjes in de vorm en vul met het beslag.
Bestrooi met wat havermout.

Bak 20-25 minuten af in de oven.

Laat afkoelen op een rooster en smullen maar!

Heb jij deze heerlijke muffins ook gemaakt? Deel dan een foto met de #panasonicexperiencefresh of #cookedbyrenske op IG of FB, vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Sinterklaas muffins met appel || cookedbyrenske

Een gedachte over “Sinterklaas muffins met appel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *