Hoofdgerechten, Lunch, Panasonic Experience Fresh, Recepten

Pastinaak paddestoelensoep

Pastinaak paddestoelensoep || cookedbyrenske

Dat ik gek ben van soep wist je misschien al, hier thuis staat elke week wel een keer soep het menu… en nee geen week dezelfde, want ik houd van nieuwe dingen uitproberen!
Ik kook meestal met de seizoenen mee, deze keer dus een soep met een echt herfstige tintje.

Pastinaak wordt vaak een ‘vergeten groente’ genoemd en dat is jammer, want het is zo’n lekkere en ook zeker gezonde groente!

Deze soep is misschien niet de aller snelste, maar de oven doet het grootste werk en daarna de staafmixer.

Dit heb je nodig
voor 4 personen
400 – 500 gr pastinaak
1/2 knoflookbol
2 uien
250 gr kastanje champignons
150 gr gemengde paddestoelen
1 paddestoelen bouillonblokje
8 takjes verse tijm

voor erbij
rustiek (afbak)vloerbrood
hazelnootolie (optioneel)

Pastinaak paddestoelensoep || cookedbyrenske

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes en doe in een ovenschaal.

Snijd de uien in grove stukken en doe ook in de ovenschaal. Besprenkel met wat olie, voeg 4 takjes tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd van de 1/2 knoflookbol de topjes af en pak in met aluminiumfolie.

Zet in de oven en bak de pastinaak ongeveer 40 minuten, de knoflookbol een uur.

Snij de kastanje champignons in plakjes en bak in wat olie op hoog vuur.

Doe de pastinaak en champignons in een pan, knijp de gepofte knoflook erin uit.

Voeg het bouillonblokje toe en warm water tot het geheel net onder staat. Pureer tot een gladde soep met de staafmixer. Voeg nog wat extra water toe als de soep te dik is. Warm de soep nog even goed door en breng op smaak met peper en zout.

Bak ondertussen het brood af.

Scheur de gemengde paddestoelen in een hapklaar formaat, ris de overgebleven tijm van de takjes, bak op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Dien de soep op in kommen en verdeel de gebakken paddestoelen over de kommen. Maak af met wat hazelnootolie, serveer met wat sneden van het brood, eet smakelijk!

Heb jij deze heerlijke soep ook gemaakt? Maak er dan vooral een foto van en tag me op FB en IG met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh! Of stuur me een privé berichtje, vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Pastinaak paddestoelensoep || cookedbyrenske

Pastinaak paddestoelensoep || cookedbyrenske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *