Borrelhapjes, Lunch, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Borrelplankje met vijgen notenbrood en vijgenchutney

Borrelplankje met vijgen notenbrood en vijgenchutney || cookedbyrenske

Oooow dat gevoel dat het weekend bijna begint .. hoe fijn is dat?!
Ik houd ervan en dan helemaal van het feit dat ik weer even lekker mag genieten van een borreltje met een broodje of kaasje on the side.

Alleen in het weekend genieten van wat lekkers dan?
Yup, na de zomervakantie heb ik mijn voedingspatroon omgegooid omdat het een beetje de spuigaten uitliep. Ik was inmiddels terug op het gewicht wat ik woog net na mijn bevalling.. daar was ik dus echt niet blij mee!

Niet dat ik heel ongezond at, integendeel, ik kook echt wel gezond zoals jullie wel voorbij zien komen. Ik at gewoon veel te veel en was ook niet vies van een wijntje of biertje.
Dat ben ik nog steeds niet, maar ik heb het beperkt tot het weekend, of beter gezegd, vrijdag en zaterdag. Dan mag ik een drankje en taart of patat… niet dat ik me dan helemaal volvreet hoor, want ik merk echt wel dat ik inmiddels minder kan eten!

Verder eet ik doordeweeks nauwelijks brood maar ontbijt en lunch ik met havermoutpap en chiapudding in verschillende smaken, rijstwafels of crackers.
En soms bak samen met Sep een gezond alternatief zoals bananenbrood of havermout cupcakes.

En als een feestje een keer niet op vrijdag of zaterdag valt? Of ik heb een keer een date met een vriendin doordeweeks? Ja dan ‘zondig’ ik.. maar ik zie het dan niet als zondigen, ik ga vooral gewoon bewust om met de keuzes die ik qua eten en drinken maak. En de basis is zoals ik hierboven beschreef, maar dingen kunnen altijd anders lopen šŸ™‚

Ik wil jullie trouwens niet idee geven dat ik doordeweeks niet lekker eet hoor, ik doe juist mijn best om zo gezond mogelijk heerlijk eten te maken! Ik ben inmiddels al bijna 6 kilo kwijt in de 2 maanden tijd! Dus geen diƫten, maar gewoon een gezonde en bewuste levensstijl. Waar ik in de toekomst hopelijk ook nog sport aan toe kan voegen, maar dat gaat nu helaas nog niet door mijn CVS.

Maar goed, let’s get back to business .. het is bijna weekend en dan is het tijd voor dit heerlijke borrelplankje met vijgen notenbrood en vijgenchutney, beide uit de broodbakmachine!

Dit heb je nodig
voor het brood
500 gr meergranen broodmeel
1,5 tl zout
1,5 el suiker
30 gr boter
350 ml water
1 tl gist
50 gr gemengde ongezouten noten
75 gr gedroogde vijgen

voor de chutney
13 vijgen
2 rode uien
2 el suiker
1 tl kaneel
3 el balsamicoazijn

Bereiding
Doe het broodmeel, zout, suiker, boter en water (in die volgorde) in het bakblik waar het kneedmes al in zit.

Doe de gist in het daarvoor bestemde vakje. Snijd de gedroogde vijgen in vieren en doe samen met de noten in de rozijnen notenstrooier.

Zoek menu 7 op, selecteer maat L en druk op start.

Zodra het brood klaar is laat je hem afkoelen op een rooster en kun je verder met de vijgenchutney.

Snijd de vijgen in kleine blokjes en de uien in halve ringen.

Zorg dat het bakblik goed schoon is en laat het kneedmes eruit.
Doe alle ingrediƫnten voor de chutney in het blik, roer goed door en plaats in de broodbakmachine.

Zoek menu 33 op, stel in op 140 min en druk op start.

Laat ook de chutney afkoelen.

Serveer het brood en de chutney op een borrelplank met diverse kaasjes (denk aan blauwschimmelkaas, roodkorstkaas, oude kaas, brie, schapenkaas), verse vijgen, druiven, gezouten boter, wat nootjes en een lekkere port.

Laat het weekend beginnen en genieten maar!

Heb jij dit heerlijke brood of de chutney ook gemaakt? Let me know via een berichtje of met de #panasonicexperiencefresh of #cookedbyrenske. Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

Borrelplankje met vijgen notenbrood en vijgenchutney || cookedbyrenske

Borrelplankje met vijgen notenbrood en vijgenchutney || cookedbyrenske

Een gedachte over “Borrelplankje met vijgen notenbrood en vijgenchutney”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *