Nagerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Mango kokosijs met limoen

Mango kokosijs met limoen || cookedbyrenske

IJS, wie lust dat nou niet?! Vooral in de zomer ben ik er gek op!

Ik heb het van geen vreemde want mijn moeder is echt fan van ijs! Maar ook van kokos.. daarom nodigde ik haar uit om mij te helpen met mijn nieuwe kookvideo.. want we gaan deze keer mango kokos ijs met limoen maken!

‘IJS, wie lust dat nou niet?!’

Toen ik mijn moeder vertelde dat we met de slowjuicer ijs gingen maken lachte ze me eigenlijk een beetje uit.. ‘Met een slowjuicer ijs maken? Jaja, dat wil ik nog wel eens zien’ was hoe ze reageerde.

Nou zo gezegd, zo gedaan.. check nu snel de nieuwe kookvideo om te zien hoe het werkt!

Bij deze ook het recept!
Dit heb je nodig
voor ongeveer 8 bollen ijs
1 pakje bevroren mango
250 ml kokosroom (verkrijgbaar bij de Toko)
1 limoen

voor de topping
rode peper
verse mango
verse kokosstukjes

Bereiding
Doe de rasp en het sap van de limoen bij de kokosroom en roer goed door.

Zet het speciale ‘diepvries hulpstuk’ in de slowjuicer.

Doe dan om en om de bevroren mango en kokosroom in de slowjuicer.

Roer goed door en doe nog even in een bakje en zet voor ongeveer een half uur in de vriezer om het wat steviger te laten worden. Mocht je het ijs wat langer in de vriezer laten raad ik aan het regelmatig even door te roeren. Laat het ijs er niet langer dan 2,5 uur in staan, anders wordt het te hard om op te scheppen. Wil je het wel langer erin laten staan, zet het dan een uur voordat je het wilt opdienen in de koelkast zacht worden.

Snijd ondertussen de topping; de mango in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm en de verse kokosstukjes in flinterdunne plakjes. Ontdoe de rode peper van zijn zaadjes en zaadlijsten en snijd die in ragfijne stukjes.

Maak 3 mooie ijsbollen per persoon en maak af met de topping… genieten maar!

Laat me weten via de #panasonicexperiencefresh als je dit ijs hebt hebt gemaakt, vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel weer!

Liefs! Renske

Mango kokosijs met limoen || cookedbyrenske

Mango kokosijs met limoen || cookedbyrenske

Mango kokosijs met limoen || cookedbyrenske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *