Hoofdgerechten, Recepten

Week zonder vlees || #4 Couscous met geroosterde wortels, noten en geitenkaas

Last but not least…

Om de inspiratie voor de week zonder vlees af te sluiten kom ik met een toppertje van een recept! Dit is echt zo’n recept dat toevallig ontstaan is omdat ik wat dingen uit de koelkast op moest maken. Dat het dan zo lekker is dat Bert zegt; ‘Dit mag wel standaard op het weekmenu hoor’ , maakt het helemaal fijn!

Ik hoop dat ik jullie deze week een beetje heb kunnen inspireren met de vegetarische recepten, onderaan deze blog vind je de links naar de andere recepten. Laat me vooral weten of je mee gaat doen met de week zonder vlees én hoe je dat uiteindelijk bevallen is!

Dit heb je nodig

voor 4 personen

 • 800 gr wortelen
 • 2 uien
 • 1 el ras el hanout
 • 250 gr volkoren couscous
 • 2 tenen knoflook
 • Handvol blanke rozijnen
 • Handvol cranberries
 • 50 gr gemengde noten
 • 1 rode ui
 • 100 gr zachte geitenkaas
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 • Schil de wortelen en snijd ze in dunne repen van ongeveer 1 cm doorsnede.
 • Snijd de uien in kwarten.
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels en ui erover. Besprenkel met olie, de ras el hanout en breng verder op smaak met peper en zout. Hussel goed door elkaar en rooster zo’n 30-40 minuten tot de wortels gaar zijn.
 • Snijd de rode ui in hele dunne halve ringen. 
 • Rooster de noten de laatste 10 minuten mee in de oven.
 • Doe ongeveer 10 minuten voor de wortels klaar zijn de couscous in een schaal. Pers de knoflooktenen er boven uit en voeg de cranberries en blanke rozijnen toe. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg ongeveer 2 el olie toe. Giet er kokend water bij tot het ongeveer een halve cm onder staat. Dek af met een deksel of bord en laat 5 minuten staan.
 • Roer goed door met een vork.
 • Meng de wortels, noten, verkruimelde geitenkaas en rode ui door de couscous.

Heb jij deze couscous ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #weekzondervlees op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Benieuwd naar de andere vegetarische recepten die ik voor de week zonder vlees bedacht? Klik dan hier voor een lekker lunchgerechtje, hier voor gnocchi met venkel/tomatensaus en hier voor heerlijke gebakken rijst met paneer en paksoi.

Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *