Hoofdgerechten, Recepten

Week zonder vlees || #3 Gebakken rijst met paksoi en paneer


Vegetarisch eten hoeft niet saai te zijn

Op één of andere manier denken ‘vleeseters’ (ff generaliseren hoor ;)) vaak dat vegetarisch eten saai en smaakloos is. Maar dat is echt totale onzin! Je kunt zoveel smaak creëren met kruiden en specerijen maar ook met miso, sojasaus, sesamolie e.d. (wat vooral in de Aziatische keuken gebruikt wordt) om een heerlijke smaak te creëren.

Nu heb ik in dit recept ook vissaus gebruikt, nu weet ik dat er veel vegetariërs zijn die wel vis eten… maar mocht jij dat niet doen, laat de vissaus dan weg en gebruik wat meer soja saus en zout om het gerecht toch op smaak te krijgen.

Dit heb je nodig

voor 4 personen

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 stukje palmsuiker
  • 1 paksoi
  • 1 gele paprika
  • 1 lente ui
  • 1 pakje paneer
  • 3 el soja saus
  • 2 tl vissaus
  • 4 tl sesamolie
  • 2 el ketjap
  • Sesamzaad
  • Peper

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de palmsuiker in grove stukken.
  • Laat 1 tl sesamolie met wat rijstolie warm worden in een koekenpan of wok. Fruit hier alles in aan.
  • Snijd de paneer in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
  • Was de paksoi goed en snijd in stukken van ongeveer een cm. Leg het groen apart. 
  • Snijd de lente ui in ringetjes en houd ook even apart.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Voeg de paksoi en paprika toe en bak het geheel op hoog vuur voor zo’n 4 minuten, blijf tussentijds roeren. 
  • Zodra de paneer wat bruin begint te worden voeg je de rijst toe. Bak een paar minuten mee en breng dan op smaak met de soja saus, ketjap, sesamolie, vissaus en peper.
  • Bak nog even goed door en proef of alles goed op smaak is. Voeg als laatste het groen van de paksoi en de lente ui toe. Warm door en dan is het tijd om aan tafel te gaan!

Heb jij deze gebakken rijst ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #weekzondervlees op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Morgen ben ik er weer hoor! Tot dan!

Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *