Zelf pasta maken..
Heb jij dat ooit gedaan? Zelf pasta maken?
Met de hand is het al niet heel moeilijk, maar door het deeg door de broodbakmachine te laten maken wordt het nóg makkelijker!
Ok, eerlijk is eerlijk, uiteindelijk kost het natuurlijk meer tijd dan wanneer je een pak kant en klare pasta koopt. Want je moet het deeg laten rusten, uitrollen, er pappardelle van snijden en het laten drogen, maar ik persoonlijk vind het zóveel lekkerder dan de kant en klare versies!
Bij deze dus een heerlijk herfstig recept mét verse, zelfgemaakte pappardelle 🙂 (tip! koop bij de Dille en Kamille een pasta droogrekje, dat scheelt een hoop gedoe)
Meer inspiratie..
Mocht je nog op zoek zijn naar andere recepten met pasta, kijk dan hier , hier of hier even!
Dit heb je nodig
voor 4 personen
voor het pastadeeg
- 200 gr bloem
- 250 gr volkoren bloem
- 1,5 tl zout
- 2 tl oregano (gedroogd)
- 2 eieren + water (in totaal 250 gr)
voor de saus
- 1 fles pompoen
- 1 sjalot
- 100 gr mascarpone
- 150 ml water
voor de balletjes
- 300 gr mager rundergehakt
- 1 sjalot
- 1 ei
- 3 tenen zwarte knoflook
- 50 gr oude geitenkaas (grof geraspt)
- 2 tl oregano (gedroogd)
- 2-3 el paneermeel
- Peper en zout
Bereiding
- Doe de ingrediënten voor de pasta in het blik waar de kneedhaak al in zit, zet in de broodbakmachine en selecteer menu 31. Zodra de pasta klaar is, pak je hem in huishoudfolie en laat ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
- Halveer het deeg, voor dit recept gebruiken we maar de helft, dus vries de andere helft in voor een andere keer. Verdeel die helft in vieren en haal door een pastamachine tot je mooie dunnen lappen hebt.
- Snijd deze in stroken van ongeveer 1cm breed. Hang de pasta aan een pastarekje of leg op een droge theedoek op het aanrecht. Laat 1-2 uur drogen aan de lucht.
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Schil de pompoen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes van 2×2 cm. Doe in een ovenschaal met wat olie, peper en zout en rooster in zo’n 40 minuten gaar. Doe de helft van de blokjes in de beker van de staafmixer en voeg het wat en mascarpone toe. Mix met de staafmixer tot een gladde saus.
- Snipper voor de gehaktballetjes de sjalot ragfijn. Snijd ook de zwarte knoflook fijn. Meng het gehakt met de sjalot, knoflook, oregano, geitenkaas, ei en paneermeel. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Draai er gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal van.
- Bak de balletjes in een grote koekenpan rondom goudbruin in zo’n 5 minuten.
- Snijd de overgebleven sjalot in halve ringen en voeg deze toe aan de gehaktballetjes, fruit even aan en voeg dan de pompoenblokjes en de saus toe. Warm goed door en kook tot de gehaktballetjes gaar zijn. Proef en breng nog op smaak zo nodig.
- Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook daar de pasta in 2-3 minuten in gaar.
- Dien op maak af met wat geitenkaas en eet smakelijk!
Heb jij deze pappardelle ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!
Dat was hem weer voor vandaag! Tot snel lieve lezers!
Liefs! Renske