Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

‘PREPERATION IS EVERYTHING’ Olympische Winterspelen video 7; Speltpizza met zoete aardappel en boerenkool

P1020559

Vandaag gaan ze dan echt van start, de Olympische Winterspelen 2018!
Vanmiddag van 12u – 14.30u (dat is de Nederlandse tijd) is de openingsceremonie.

Omdat na actief sporten ontspanning ook heel belangrijk is staat dat vandaag op de planning. En op het menu staat een gezondere pizza! Door nauwelijks vet toe te voegen en alleen maar gezonde toppings te gebruiken wordt deze pizza een goede keuze!

Duik jij vanmiddag ook de bank om met deze pizza? (die dus ook gewoon heel goed kan als lunch ­čśë

Kijk mee hoe je hem maakt!

Dit heb je nodig
voor 4 kleine pizzaÔÇÖs┬á
voor de pizzabodem
450 gram speltbloem
240 ml water
4 el olijfolie
2 tl zout
1 tl gist

voor de topping
2 zoete aardappels
2 tl 5 chinese kruidenpoeder
1 teentje knoflook
75 gr gesneden boerenkool
50 gr pijnboompitten
1 bakje H├╝ttenk├Ąse (of cottagecheese)
100 gr geraspte 30+ kaas
Peper en zout

P1020535

Bereiding
Doe alle ingredi├źnten voor het deeg behalve de gist in de bak van de broodbakmachine met de normale kneedhaak. Doe de gist in het daarvoor bestemde bakje in de deksel. Zet de machine op menu 28 en druk op start.

Prik de zoete aardappels met een vork in en gaar ze op 1000 watt in 10 minuten gaar in de magnetron

Verwijder het vruchtvlees en stamp tot een puree. Pers de knoflook teen uit en voeg ook 5 chinese kruidenpoeder en wat peper en zout toe.

Zodra de broodbakmachine klaar is kun je aan de slag! Verdeel het deeg in vieren (dek de stukken die je niet gebruikt goed af, anders droogt het uit). Bestuif je aanrecht met wat bloem en vorm met je handen de pizzabodem, helemaal aan jou of je hem rond, vierkant of rechthoekig wilt maken.

Ik bak de pizza af op de speciale panacrunchpan van Panasonic, hiervoor gebruik ik een combinatie stand van magnetron en grillstand tegelijk. Knip een stuk bakpapier op maat van de panacrunchpan en leg daar je pizzabodem op. Verwarm ondertussen de panacrunchpan voor in de magnetron op de hoogste stand voor maximaal 3 minuten.

Beleg ondertussen de eerste pizzabodem. Begin met de zoete aardappelpuree, gevolgd door een laagje 30+ kaas. Verdeel dan wat boerenkool, H├╝ttenk├Ąse en als laatste een handjevol pijnboompitten erover.

Schuif je pizza met bakpapier en al op de panacrunchpan en zet in de oven. Kies voor grillstand 1 en magnetronstand 440w. Bak 9 minuten in het midden van de oven. Zet dan de pizza bovenin de oven en bak op dezelfde stand nog 2 minuten voor een lekkere krokante korst.

Eet smakelijk!

Doe vandaag nog mee met de prijsvraag via de facebookpagina van Panasonic om kans te maken op de laatste foodprocessor van de week en wie weet win je ook wel de weekprijs; een OLED tv!

Heel fijn weekend allemaal!

Liefs! Renske

P1020550

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *