Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten, Video's

Kerst hoofdgerecht; Stoofvlees met bruin bier en zwarte knoflook uit de magnetron

Stoofvlees uit de magnetron?

Het klinkt wellicht wat vreemd om je stoofvlees in de magnetron klaar te maken, maar dat kan dus echt! Met de magnetron van Panasonic en de bijgeleverd steam+pan kun je gemakkelijk gerechten stoven. En nee de smaak is er echt niet minder om!

Bekijk de video, helemaal in kerstsfeer uiteraard, om te zien hoe makkelijk het is 🙂

Volgende week de derde gang van het kerstmenu; het nagerecht. Benieuwd naar het voorgerecht? Kijk dan hier even!

Dit heb je nodig

voor 4-6 personen

  • 500 gr stoofvlees 
  • 125 gr spekjes
  • 2 el bloem
  • 20 gr boter
  • 1 ui
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 100 ml wildfond
  • 100 ml water
  • 1 flesje bruin bier
  • 4 el dadelstroop
  • 4 tenen zwarte knoflook
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de ui fijn en doe deze samen met de spekjes in de steam+ pan. Zet (zonder deksel) in de magnetron en fruit in 2 minuten op 1000 watt aan.
  • Meng het stoofvlees met de bloem en wat peper en zout. Voeg toe aan de steam+ pan. Bak zo’n 5-6 minuten op 1000 watt, roer tussendoor even door. 
  • Pers de zwarte knoflook met behulp van een knoflookpers en roer er de dadelstroop door. 
  • Kneus de kardemom peulen met een mes en doe alle specerijen in een kruidenbundeltje (bijv. een theezakje).
  • Voeg het mengsel, bier, water, de kruiden en de wildfond toe aan de steam+ pan, doe de deksel erop en stoof 30 minuten op 1000 watt. Roer het geheel dan goed door en stoof nog 30 minuten tot het vlees zacht is en de saus ingedikt. 
  • Serveer met bijvoorbeeld hasselback aardappels en gestoofde rode kool.

Mocht je geen magnetron met steam+pan hebben, dan stoof je het vlees in de oven, ga dan uit van 1,5-2 uur op 160 graden Celsius.

Heb jij dit stoofvlees gemaakt? Maak er een foto van en gebruik de #panasonicexperiencefresh en #cookedbyrenske of stuur me een berichtje, vind ik heel leuk om te zien!

Tot volgende week!
Liefs! Renske 

2 gedachten over “Kerst hoofdgerecht; Stoofvlees met bruin bier en zwarte knoflook uit de magnetron”

  1. Hoi Renske
    Van Sijbren kreeg ik dit recept omdat ik met Kerst het hoofd gerecht zou maken. Omdat ik geen stoompan heb ik hem in de slowcooker gemaakt. Ik hen het recept voor 12 personen gemaakt. Een super recept waar iedereen van genoten heeft ( althans dat zij men, ha, ha) jammer dat ik geen foto heb gemaakt
    Zwarte knoflook had ik nog nooit geproefd, maar dat is niet te versmaden, heerlijk.
    Veel succes met je kook blog, ik probeer je te volgen

    1. Hoi Ria!
      Wat leuk om te horen, ideaal inderdaad om in de slowcooker te doen, misschien nog wel makkelijker dan in de stoompan 🙂

      Jammer dat je geen foto hebt, had ik leuk gevonden! 😉
      Liefs! Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *