Hoofdgerechten, Panasonic Experience Fresh, Recepten

De herfst is nu echt begonnen! Tijd voor glutenvrije hartige taart met wortel, biet en brie

Glutenvrije hartige taart met wortel, biet en brie || cooked by Renske

De herfst is nu echt begonnen!

Jeetje, wat vliegt de tijd! Voor mijn gevoel heb ik drie keer geknipperd en de zomer is alweer voorbij.. De wisseling van de seizoenen laat me altijd weer even stilstaan bij het feit dat de natuur ons zoveel moois geeft. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren en geuren. En de herfst is toch wel 1 van mijn favorieten!

Ik verlang nu al naar die heerlijke boswandelingen, met je voeten door de bladeren schoppend, het prachtige zonlicht dat door het steeds dunner wordende bladeren dek heen valt en als afsluiting van de dag fijn met elkaar aan tafel met een verwarmende maaltijd 🙂 

Laat ik vandaag nu een perfect recept hebben daarvoor, toevallig he?! 😉
Deze glutenvrije hartige taart met wortel, biet en brie is echt een aanradertje… Een waardig herfstig gerecht!

Glutenvrije hartige taart met wortel, biet en brie || cooked by Renske

Dit heb je nodig

voor 4 personen
voor het deeg

  • 240 gr volkoren boekweitmeel 
  • 120 gr roomboter (koud, in blokjes)
  • 2 eieren
  • mespunt zout
  • 2 el koud water 

voor de vulling

  • 2 grote bieten (voorgekookt)
  • 500 gr wortels
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 160 gr boeren brie (in blokjes)
  • 1 el paneermeel (glutenvrij!)
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout

Bereiding

  • Doe voor het deeg alle ingrediënten, behalve het water, in de kom van de foodprocessor waar het kneed hulpstuk al in zit. Zet de machine op de pulse stand en laat draaien tot er een deeg ontstaat. Voeg tijdens het draaien het koude water toe. 
  • Pak het deeg in met huishoudfolie en laat ongeveer 15 minuten opstijven in de vriezer (of een uurtje in de koelkast als je meer tijd hebt ;)).
  • Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, fruit deze aan in een pan met wat olie.
  • Snijd de wortels in stukjes van ongeveer 2 cm en bak zo’n 10 minuten mee tot ze wat zachter zijn. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Klop de eieren los en meng de slagroom erdoor, breng op smaak met wat peper en zout. 
  • Snijd de bieten in partjes en zet even apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een quiche vorm in met wat boter.
  • Bestuif het aanrecht met wat meel, rol het deeg dun uit en bekleed de vorm ermee. 
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met de eetlepel paneermeel.
  • Verdeel de bieten partjes over de bodem, gevolgd door een laagje van de brie blokjes (ongeveer de helft) en dan het wortelmengsel. Giet het eiermengsel erover en maak af met de rest van de brie blokjes.
  • Bak af in zo’n 45 minuten, tot het ei gestold is en de korst goudbruin.
Glutenvrije hartige taart met wortel, biet en brie || cooked by Renske

Heb jij deze hartige taart ook gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #cookedbyrenske en #panasonicexperiencefresh op Facebook of IG, of stuur me even een pb! Vind ik heel leuk om te zien!

Tot snel weer!
Liefs! Renske 

Glutenvrije hartige taart met wortel, biet en brie || cooked by Renske
Glutenvrije hartige taart met wortel, biet en brie || cooked by Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *