Hoofdgerechten, Lunch, Recepten

Pokébowl met broccolirijst en zalm in miso marinade

 

fullsizeoutput_407f

Jongens.. het is Maart!! En jemig wat is het koud!
Je zou denken dat ik dan met een verwarmend gerecht zou komen.. maar niks is minder waar! Ik kom er gewoon lekker in met een pokébowl, vol met groente en heerlijk gemarineerde zalm! Gewoon, omdat het kan 🙂

De pokébowl is inmiddels niet meer weg te denken uit de foodwereld. Er zijn al heel veel recepten online te vinden, maar ik denk dat ik hiermee wel een vernieuwend receptje voor jullie heb! Dit is het laatste gerecht wat ik samen met Dalí van Zonderzooi kookte en fotografeerde, het recept is deze keer van mij. Hier en hier vind je de andere twee gerechtjes die we die dag maakten!

fullsizeoutput_3f97

Dit heb je nodig
lunchgerecht
voor 2 personen
1/2 broccolistronk
200 gr verse zalm in blokjes
1 wortel (geraspt)
40 gr rode kool
30 gr zeekraal
kiemgroenten (milde mix van AH)
sesamzaadjes

voor de marinade
1 el miso (te koop bij de toko)
2 tl sojasaus
1 teentje geraspte knoflook
water

voor de dressing
2 el sojasaus
1/2 rode peper fijngesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
sap van een 1/2 limoen
1 tl sesamolie
2 tl honing
2 tl rijstazijn
paar druppels vissaus

Bereiding
Meng de ingrediënten van de marinade en voeg water toe tot het qua dikte op een sausje lijkt. Doe daar de zalmblokjes in, dek af en zet voor ongeveer een half uurtje in de koelkast.

Stoom (of kook) ondertussen de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat iets afkoelen en maal daarna in de foodprocessor tot het een structuur van rijst heeft. De ‘pulse’ stand is hier het meest geschikt voor.

Snijd de rode kool in hele dunne reepjes.

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Proef en voeg eventueel nog wat extra honing of limoensap toe mocht de smaak nog niet in balans zijn.

Maak de bowls op door alle ingrediënten mooi te rangschikkken. Maak af met wat van het sesamzaad en eventueel wat ringetjes rode peper.

Heb jij deze pokébowl ook uitgeprobeerd? Maak er vooral een foto van en deel die met de #cookedbyrenske op IG of FB, of stuur een pb, vind ik heel leuk om te zien! 

Liefs! Renske

Tip! Je houdt natuurlijk veel rode kool over, pak hem goed in in huishoudfolie en bewaar in de koelkast, hij blijft zo 2-3 weken goed. En plan in je weekmenu ook nog bijvoorbeeld dit soepje in of maak er zuurkool van.. jaaa dat kan ook van rode kool! 😉 kijk hier maar eens.

fullsizeoutput_3f9b

fullsizeoutput_3f1f

 

Een gedachte over “Pokébowl met broccolirijst en zalm in miso marinade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *